islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2952
EURO
34,6307
ALTIN
2.414,74
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

ÜRETİCİ ELİNDE PARA ETMEZKEN MİGROSTA KİRAZ 59 LİRA

ÜRETİCİ ELİNDE PARA ETMEZKEN MİGROSTA KİRAZ 59 LİRA
15 Temmuz 2023 11:00
A+
A-

Maddeci eğitimle insanı çürüttük. Önlemler de kâr etmiyor. Ektiğimizi biçiyoruz.

Evin ihtiyaçlarını karşılayan kızım arada bir kiraz da alıyor da kirazın kilosunun  kaç lira olduğu hususunda bir bilgim yoktu.

Bu sabah aşağıdaki haberi okuduğumda kiraz gündemime geldi:

Niğde Darboğaz Köyü’nde yaşayan kiraz üreticileri, kirazın para etmediğini söyleyerek Ulukışla ve Pozantı arasında bulunan E90 karayolunu kapattılar.”

İNSANI ÇÜRÜTTÜK HIRSLARI BÜYÜTTÜK

Emirgan’da oturuyorum. Cuma namazından çıkınca cami avlusunda kiraz satıldığını gördüm. Birkaç kasa satılık kirazı görünce kendi kendime kirazlarda fiyatlar düşmüş diyordum ki satıcı müjde verir gibi 30 lira deyiverdi.

Doğrusu cami kapısına getirilmiş kirazın daha ucuz olabileceğini düşünmüştüm.

Caminin yanı başındaki Migros’un önünden geçerken gözüm kirazın fiyatını aradı ve de irkildim; Kirazın kilosu 59 liraydı.

Camı kapısında 30 lira olan ve Migros’ta 59 liraya satılan kirazı üretici  para etmediği için yola döküyor. Bu açıklanabilir bir durum mudur?

Bu durum ekonomi kurallarıyla izah edilemez. Pahalılığın ana sebeplerinden olan yüksek faiz oranlarıyla da açıklanamaz.

Biz maddeci eğitim sistemi ve medya düzenimizle yalnızca çıkarını düşünen bir topluluk olduk. Çünkü insanımızı çürüttük.

Çürüyen insan dokunduğu yeri de çürütüyor. Çok daha azim olan çürüme ise bunun farkında bile olamayışımızdır.

Allah sonumuzu hayreylesin, ümit kesmek haramdır. Elbette mücadeleye devam edeceğiz . Mirat Haber’in amacı da bu değil mi?

ARD

 

 ÜRETİCİ    KİRAZ FİYATI   MİGROS  ÇÜRÜYEN İNSANLIĞIMIZ

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.