islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4960
EURO
34,9488
ALTIN
2.429,76
BIST
9.795,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Üsküdar Üniversitesi’nde “Öğrenme Güçlüğü” Konuşuldu!

Üsküdar Üniversitesi’nde “Öğrenme Güçlüğü” Konuşuldu!

Haber: Ziya GÜNDÜZ

Üsküdar Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü 4. Sınıf öğrencileri ‘Mezuniyet Projesi ’ dersi kapsamında bir halkla ilişkiler kampanyası düzenleyerek özel öğrenme güçlüğünü konuştu. Etkinliğe yoğun bir katılım sağlandı.

Öğrenme Güçlüğü Ve Bilgi Farkındalığı

Üsküdar Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü 4. sınıf öğrencileri tarafından ‘Her Çocuk Özeldir’ adlı halkla ilişkiler kampanyası gerçekleştirildi. Kampanya kapsamında okul binasında bir hafta boyunca sergilenmek üzere farkındalık panosu oluşturuldu. Böylece üniversiteliler öğrenme güçlüğü hakkında bilgi ve farkındalık sahibi oldu. Kampanyanın ikinci ayağı olarak gerçekleştirilen etkinlik öncesi okul binası öğrenme güçlüğüyle ilgili cümleleri içeren etiketlerle donatıldı ve hashtag yarışması organize edildi. “Hashtagimizi Sen Belirle!” mottosuyla yola çıkan öğrenciler, sosyal medyada gerçekleşen bir yarışma düzenleyerek sürpriz hediyeler vaat etti. Kampanya kapsamında 7 Ocak Salı günü saat 14.30’da Üsküdar Üniversitesi Güney Yerleşke Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda ‘Özel Öğrenme Güçlüğü Söyleşisi’ etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe pek çok konuşmacı ve dinleyici katıldı.

Farkında Mısınız?” İsimli Tematik Kısa Film Yarışması

Etkinlikte 2016 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle “Farkında mısınız?” isimli tematik kısa film yarışmasında 1. Olan ‘Anlamadılar’ isimli kısa film gösterimi yapıldı. Bu kapsamda filmin yapımcı yönetmeni Anadolu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Erdem GÖSTERİŞLİ ve ekibi etkinliğe katılım sağladı. Öğrenciler etkinlik kapsamında Türkiye Disleksi Vakfı’yla işbirliği gerçekleştirdi. Etkinlikte Türkiye Disleksi Vakfı Kurucu Başkanı Elif YAVUZ ve Özel Eğitim Öğretmeni Gözde DURMUŞLAR söz aldı.

Özel Öğrenme Güçlüğü Bir Hastalık Ya Da Zeka Geriliği Değildir

Konuşmasında özel öğrenme güçlüğünün tanımı ve belirtilerinden bahseden Durmuşlar, “Özel öğrenme güçlüğü bir hastalık ya da zeka geriliği değildir. Bir algılama farklılığıdır” cümlelerini kullandı. En iyi hashtag ise Enes Yülker’e ait olan “#disleksiyimyokbireksiğim” olarak seçildi. Program, soru cevabın ardından fotoğraf çekimiyle sonlandı. Kampanya detayları ‘hercocukozeldirkampanyasi’ isimli Instagram hesabında paylaşıldı.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.