islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5707
EURO
34,9946
ALTIN
2.460,16
BIST
9.897,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Vaizden Peçesiz Kadınlara Tehdit

Vaizden Peçesiz Kadınlara Tehdit

Mirat Haber Ajansı

Batıdaki Herat eyaletinde bir Afgan dini din adamı, kadınların çarşaf ve peçe takmaya zorlayan bir kampanya başlattı. Takipçilerine de bunu göz ardı edenleri cezalandırmalarını emretti. İslami aşırılık yanlısı ve Batı Herat eyaletindeki dini bir görevli olan Mücib Rahman Ensari, kentin etrafında düzinelerce reklam panosu ve tabela kurdu ve Afgan kadınlarını hedef aldı. Ansari, takipçilerini “hükümeti beklememelerini”, kurallara uymayan herkese “şeriat” uygulamalarını istedi.

Herat valisi Abdulkayyum Rahimi daha önce Ensari’nin hareketi hakkında yerel bir medya kuruluşu tarafından sorgulandığında iyi arkadaş oldukları için Mujeeb Rahman Ansari ile bu konuyu tartışmayacağını söyledi.

Mücib Rahman Ensari’nin son açıklamaları, Afganlılar arasında sosyal medyada karışık tepkilere yol açtı. Bazıları Ensari’nin yaydığı mesajları kınıyor, öte yandan diğer grup ve bireyler onu onaylıyor. Hac ve Diyanet İşleri İl Müdürlüğü, Ensari’nin kampanyasının hükümetle işbirliği içinde yürütülmediğini ve Ensari’nin öğretilerinin İslam’a karşı olduğunu söyledi. Diyanetten Fazıl Muhammed Hüseyni, “İslam tavsiye eder, uygulamada ısrar etme” dedi.

Mücib Rahman Ensari Suudi Arabistan’da ‘İslam dini çalışmaları’ okudu. Şu anda yerel bir radyo istasyonu işletirken Herat’ta Güzergah Camii’nin de imamı.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar
  1. Adnan Hattat dedi ki:

    Böyle yaparak Afganistan dışındaki hem Müslüman lari hem sekuler yaşam tarzını benimseyen insanları korkutuyor İslam hakim olursa bizi zorla kapatır çarşaf giydirir korkusunu desteklemiş oluyor
    Cenabı Allah ın Rızasını kazanayım derken
    İnsanların dinden uzaklasmasina vesile oluyor
    Allah ona İslam Feraset i
    versin