islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3416
EURO
35,1000
ALTIN
2.310,41
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Vücudunuz Zehir Dolu Olabilir

Vücudunuz Zehir Dolu Olabilir
29 Ekim 2022 10:00
A+
A-

Ağız kokusu, vücutta olağandışı damar şişmesi karaciğer toksisitesinin gizli belirtileri olabileceği belirtiliyor. Dünya çapında gizli bir sağlık sorunu olarak yükselişe geçen karaciğer sorunlarının 10 kişiden birini etkilediği tahmin ediliyor. Aşırı alkol kullanımı karaciğer yetmezliğinin önde gelen nedenlerinden biri olsa da sağlıksız beslenme de nedenlerinden biri olabilir.

Karaciğer Araştırma Vakfı’na göre, karaciğer hastalığı, Birleşik Krallık’ta her yıl artan tek ölüm nedenidir ve bu sorun küresel olarak artan bir sağlık yükü haline gelmektedir. Karaciğer sorunları da gençler arasında giderek daha fazla görülüyor. Sadece Birleşik Krallık’ta kronik karaciğer hastalığından ölüm oranı 1970’den bu yana %400’ün üzerinde arttığı belirtiliyor.

KARACİĞER SAĞLIĞINIZIN İYİ OLMADIĞINI GÖSTEREN BELİRTİLER
Karaciğer, yağ metabolizmasına yardımcı olmak ve hormonları düzenlemek de dahil olmak üzere vücutta çok sayıda rol oynar. En temel işlevlerden biri, kandaki toksinleri filtrelemek, tipik olarak her dakika yaklaşık 1,4 litre kanı filtrelemek. Ancak karaciğerinizde bir sorun olduğunda toksin seviyeleri yükselerek çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir.

Kalıcı hasarı önlemek için, gerekli uygun değişiklikleri yapmak için toksik bir karaciğerin belirtilerini tespit etmek hayati önem taşır.

KARACİĞER TOKSİSİTESİ BELİRTİLERİ
Ağız kokusu
Baş ağrısı ve migren
Aşırı terleme
Şişkinlik
Örümcek damarları

Hafif evrede bile toksik karaciğer hastalığına sahip olmak ciddi olabilir. Tedavi edilmezse kalıcı karaciğer skarlaşmasına veya siroza dönüşebilir, bu da tam karaciğer yetmezliğine ve hatta ölüme yol açabilir. Belirtilerden bir veya birkaçı varsa mutlaka en kısa zamanda doktorunuza başvurun.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.