islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C

Yahudi Yerleşimciler Saldırdı: Burka Beldesi Kan Gölüne Döndü

Yahudi Yerleşimciler Saldırdı: Burka Beldesi Kan Gölüne Döndü
22 Nisan 2024 09:32
A+
A-

Yahudi Yerleşimciler  Saldırdı: Ramallah’a Bağlı Burka Beldesi Kan Gölüne Döndü

İşgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah kentine bağlı Burka beldesine, yasadışı Yahudi yerleşimcilerin İsrail askerlerinin korumasında düzenlediği baskın, şiddet ve kaosun pençesindeki Filistinlileri derin yaralara sürükledi.

Yahudi yerleşimcilerin İsrail askerlerinin koruması altında gerçekleştirdiği saldırı sonucunda, 6 Filistinlinin gerçek mermilerle yaralandığı bildirildi. Filistin Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre, saldırıda ağır yaralananlar arasında göğsünden vurulanlar da bulunuyor.

Kanlı baskının izleri, beldeyi adeta bir savaş alanına çevirdi. Büyük bir ağılı ateşe veren saldırganlar, tonlarca yemin yok olmasına, koyunların telef olmasına ve araçların zarar görmesine sebep oldu. Görgü tanıklarının ifadesine göre, baskına maruz kalan Filistinliler, saldırganlara karşı direnmeye çalıştı ancak İsrail askerlerinin gaz bombası kullanarak müdahale ettiği belirtildi.

Beldeye, İsrail ordusunun takviye kuvvet gönderdiği ve Filistinlilerin yangın çıkartılan bölgeye ulaşmasının engellendiği kaydedildi. Bu saldırı, son dönemde işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te yaşanan benzer olaylar zincirinin bir halkası olarak öne çıkıyor.

Bu trajik olaylar zinciri, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana İsrail askerleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 485 Filistinlinin hayatını kaybetmesiyle zirveye ulaştı. Uluslararası hukuka göre Batı Şeria ve Doğu Kudüs’teki Yahudi yerleşim birimlerinin yasa dışı olduğu hatırlatıldı.

Bu son olay, bölgedeki tansiyonu daha da yükseltirken, uluslararası toplumun bu çatışmaların sona erdirilmesi için daha etkili adımlar atması bekleniyor. Filistin ve İsrail arasındaki çatışmaların sona erdirilmesi ve barışçıl bir çözüm bulunması, bölgede yaşayan herkesin en temel hakkıdır.

HABER YORUM

İsrailli askerlerin koruması altında Burka beldesine saldıran Yahudi yerleşimciler, beldeyi kan ve gözyaşına boğdu…

Bu olayı bizler, “Filistinliler topraklarını sattı” diyenlerin gözüne sokmak istiyoruz. Ve “Filistinliler topraklarını sattı mı yoksa yerleşimci adı altında eli silahlı Siyonist köpekleri, bu toprakları zorla mı ele geçirdi?”  diye de sormak istiyoruz.

Burka beldesine Yahudi yerleşimciler Siyonist askerlerin de desteğiyle saldırıyor, yakıp yıkıyor ve hayvanları telef ediyorlar, üzerine de takviye güç alıyorlar.

Bizim içimizde ki bazı andavallar da “Bize ne Filistin’den, Filistin bizim sorunumuz değil” diyerek, aptallığını tescillemiş ve marka haline getirmiş bir şekilde ortalıkta geziniyorlar….

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM