islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

YANARDAĞ PATLAMALARI CEHENNEMİ HATIRLATIYOR MU?

YANARDAĞ PATLAMALARI CEHENNEMİ HATIRLATIYOR MU?
18 Mart 2024 14:00
A+
A-

Ölümle başlayacak âhiret hayatına; Cennet ve Cehennem’e iman, şüphesiz İslam Dini’nin inanç esaslarından biridir.

Cehennem, Allah’a ve onun insan hayatına yön veren iman esasları ve ayrıca yaşam kurallarına inanmayan insanların azab göreceği ceza yurdudur.

İman esasları akıl üstü olmakla akli birlikte, Cehennem’in varlığının akıl temelli olduğunu söyleyebilirizdir. Çünkü görünenden görünmeyenin  varlığına delil çıkarma aklî bir yöntemdir.

Yukarıda Güneş Cehennem gibi, bunun yanı sıra aşağıda Mağma tabakası da öyle. Arada bir görülen yanardağ patlamaları da bize Cehennemi hem kanıtlıyor. hem hatırlatıyor.

Aşağıda yer alan haberimizi sunmadan önce Cehehnem’e imanımızı pekiştirecek Kur’ân ayetlerine yer verelim:

KUR’ÂNDAN ÂYETLER

11.Hayır, onlar Kıyameti; Cennet ve Cehennemi de yalanladılar. Biz ise o Kıyameti yalanlayanlara çılgın bir cehennem ateşi hazırlamışızdır.

12.Bu ateş onları uzak bir mesafeden görünce onun müthiş kaynamasını ve uğultusunu işitirler.

13.Elleri boyunlarına bağlanmış, çatılmış olarak cehennemin daracık bir yerine atıldıkları zaman orada, yok olup gitmeyi isterler.

14.(Kendilerine) “Bugün bir kere yok olmayı istemeyin, birçok kere yok olmayı isteyin!” (denir.)

15.De ki: “Bu mu daha hayırlıdır, yoksa Allah’a karşı gelmekten sakınanlara va’dedilen ebedîlik cenneti mi?” Orası onlar için bir mükâfat ve varılacak bir yerdir.

16.Ebedî olarak kalacakları Cennette onlar için diledikleri her şey vardır. Bu, Rabbinin istenen bir va’didir. (Furkan 11-16)

YANARDAĞ PATLAMASI

İzlanda’da son üç ayda dördüncü yanardağ patlaması.

İzlanda’nın Reykjanes Yarımadası’nda bulunan Grindavik kasabası yakınlarında yer alan yanardağ son 3 ayda 4’üncü kez patladı. Patlama ile yayılan lavların büyüklüğü nedeniyle polis olağanüstü hal ilan etti.

İzlanda Meteoroloji Ofisi (IMO) bir açıklama yaparak, “Reykjanes Yarımadası’ndaki stora Skogfell ile Hagafell arasında volkanik patlama başladı” dedi.

Patlamanın 8 Şubat’taki patlamanın olduğu yerde meydana geldiğini aktaran IMO, lavın balıkçı köyü Grindavik’i korumak için inşa edilen setlere doğru aktığını duyurdu.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.