islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2852
EURO
34,7954
ALTIN
2.401,86
BIST
10.258,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
16°C

YARATAN YAŞATAN VE ÖLDÜREN YALNIZCA ALLAH’TIR

YARATAN YAŞATAN VE ÖLDÜREN YALNIZCA ALLAH’TIR
13 Haziran 2023 10:00
A+
A-

10 Haziran tarihli basında yer alan haber şöyle:

Kolombiya’da 1 Mayıs tarihinde 7 kişiyle kaybolan ve 17 Mayıs’ta enkazı bulunan uçaktaki 4 çocuğun 40 gün sonra sağ olarak bulunduğu açıklandı.

Kolombiya’da duyanların inanmakta zorluk çektiği bir kurtuluş hikayesi gerçekleşti. 1 Mayıs’ta yere çakılan, 17 Mayıs’ta ise enkazına ulaşılan uçaktaki 4 çocuk, sağ olarak 40 gün sonra kurtarıldı. Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Tüm ülke için büyük sevinç! 40 gün önce Kolombiya ormanlarında kaybolan 4 çocuk sağ bulundu.” ifadesini kullandı.

YORUMUMUZ

Dünya basınında yer alan bu olay, mucize gibi inanılamaz bir olay gibi algılanıyor.

Oysaki İnsanın ana rahminde döllenmesi ve üç milyar kez büyüyerek insan olarak doğması daha büyük bir mucizedir yani insan gücünü aşan olaydır.

Trilyonlarca hücrenin oluşturduğu insanın sağlıklı yaşamı da azim bir mucizedir.

Ormanlar ve ormanlarda yaşayan canlı türlerinin her biri de mucizedir.

HAYATTA TESADÜF YOKTUR

Hayatta tesadüf yoktur.

Yüce Allah yarattığı her canlı varlığa bir ömür belirlemiştir. Belirlenen ömrü yaşaması için gerekli bilgiler de varlığına kodlanmıştır.

Çocukların ormanda bulunması da raslantısal değildir.  İlahi kaderin zuhurudur.

Bu olay soyut akılla kavramak mümkün değildir.

Sözü Rabbimizin Kur’ânî açıklamasına bırakalım:

KUR’ÂNIN AÇIKLAMASI

“ Allah  sizin atanız ve aslınız olan ilk insanı topraktan yarattı. Sonra topraktaki mineralleri babanızın vücudunda birçok kimyasal işlemden geçirerek sizi önce sperm denilen bir damla sudan, sonra rahimde asılı duran embriyodan yarattı. Sonra sizi sağlıklı bir bebek hâlinde annenizin karnından çıkarmaktadır. Sonra gençlik çağına ulaşmanız için sizi büyütmekte ve sonra da ihtiyarlamanız için içinizden pek çoğuna uzun bir ömür bahşetmektedir.

Kimileriniz bu ihtiyarlık çağına ulaşmadan önce küçük yaşta vefat ettirilir, kimileriniz de belirli bir süreye ulaşmanız ve aklınızı kullanıp düşünmeniz için uzun süre yaşatılırsınız.

Yaşatan ve öldüren, hayatı ve ölümü yaratan O’dur. O bir şeyin olmasını istedi mi ona sadece “Ol!” der, o da hemen oluverir. “ (Mümin 40/67-68)

***

Kayıp Çocuklar

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.