islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
19°C
İstanbul
19°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
16°C

Yargılandığım Devlet Güvenlik Mahkemeleri

Yargılandığım Devlet Güvenlik Mahkemeleri
20 Haziran 2023 10:30
A+
A-

Oda tv’de 18 Haziran 2023’de DGM/Devlet Güvenlik Mahkemeleri ile ilgili uzunca bir yazı yayınlandı.

Şimdilerde kaldırılmış olan ünlü ceza maddesi 163’ü ihlalden yani laikliği ihlalden yargılanmalar önceleri  Ağır Ceza mahkemelerinde görülürdü.

Ben (Ali Rıza Demircan) İstanbul’da Milli Türk Talebe Birliği’nde  ve Salihli’de verdiğim konferanslarımdan ötürü İstanbul 5. Ağır Ceza ve ve Salihli Ağır Ceza mahkemelerinde (1981) yargılandım.

DEVLETİN ANA PUTU LAİKLİKDİ

Laiklik devletin ana putu olduğu için olacak laikliği ihlal davaları daha sonra Devlet Güvenlik Mahkemeleri’ne taşındı.

Bendeniz “İslam’a Göre Cinsel Hayat “ isimli kitabım sebebiyle İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde (1985) yargılanırken Kütahya/Simav konferansımdan ötürü de Konya Devlet Güvenlik Mahkemesinde yargılandım. (1987) Her iki mahkemede de isnad edilen suç laikliği ihlaldi.

İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi savcılığında kitaplarım ve konferanslarımdan ötürü verdiğim ifadelerden sonra alınan birkaç takipsizlik kararları da oldu.

Bizim yazılarımızla baskıcı ve dışlayıcı laikliğe baş kaldırışımızın ana sebebi İslam’a savaş açılması ise de tali derecedeki sebebi, anılan bu mahkemelerde uğradığımız zulümler ve çektiğimiz çileler, oldu.

Siyasi partilerde, ilahiyatlar ve medreselerde türeyen bazı mazi ve kadir bilmezler, değerlendirilemeyerek heba edilen bu günlere ve imkânlara çile çekilmeksizin gelindiğini sanıyorlar.

DEVLET GÜVENLİK MAHKEMELERİ

Hatırlayabildiğimiz kadarıyla şimdilerde kaldırılmış olan  Devlet Güvenlik mahkemeleri Diyarbakır, Erzincan, Malatya, Kayseri,  Konya, İzmir ve İstanbul’da idi.

Oda tv incelemesinden küçük bir bölümü, kasıtla  atlanan bazı hatırlamaları da  yaparak alıntılayalım:

RESMİ VERİLERLE DGM BİLANÇOSU

Adalet Bakanlığı verilerine göre, 1986-2002 arasında DGM’lerde 73 bin 936 dosya işleme alındı, yarısına yakını karara bağlandı.

1990-2002 arasında yargılanan 214 bin 885 kişi hakkında karar verildi. DGM’ler, 82 bin 95 kişi hakkında mahkumiyet kararı verdi, 82 bin 465 kişi beraat etti. 50 bini aşkın kişi ise, görevsizlik gibi kararlarla başka mahkemelere havale edildi.

DGM’ler, mahkum ettiği sanıklardan 32 bin 876’sına “hürriyeti bağlayıcı”, 33 bin 409 kişiye “hürriyeti bağlayıcı ve para cezası” verdi. 4 bin 541 kişiye ise para cezası verildi.

DGM’lerde daha çok TCK’nin 163., 168. ve 169. maddelerini düzenleyen laikliği İhlal”, “yasadışı örgüte yardım ve yataklık” ve “yasadışı örgüt üyeliği” suçlarından davalar açıldı. 82 bin kişi mahkum edildi.

ZALİMLER CEZASINI MUTLAKA BULACAK

Yüce Rabbimden, DGM’de ki yargılanma günlerimizi âhiret ecrimize katmasını dilerim.

Taptıkları laiklik putu adına Hak yolumuzu  bariyerleyerek  ve anamızdan emdiğimiz sütü burnumuzda getirmeye çalışarak bize zulmeden zalimler, unutulacaklarını sanmasınlar…

Rabbimiz şöyle buyurur:

“Sakın, Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Ancak, Allah onları cezalandırmayı, korkudan gözlerin dışarı fırlayacağı  Kıyamet Günü’ne erteliyor.” (İbrahim 14/42)

 

Ali Rıza Demircan

ETİKETLER: ÜSTMANŞET, yazarlar