islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Yunanistan Mültecileri Denizde Boğuyor

Yunanistan Mültecileri Denizde Boğuyor

Mültecileri Ege Denizi’nde ölüme terk eden Yunanistan’ın insanlık suçu içeren uygulamaları işlemekte olan planlı yöntemlerin neticesi. Yunanistan, göçmenleri geri itmede dört ayrı yöntem kullanıyor. Bunlardan en ürpertici olanı ise yakalanan göçmenlerin elleri kelepçeli olarak denize atılması.

Sahil Güvenlik Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Albay Tayfun Sargın, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’nda sığınmacılara karşı Yunanistan ve Frontex’e bağlı güçlerin insan hakları ihlalleri konusunda açıklamalarda bulundu.
Sargın, Yunanistan’ın sınır güvenliğini öne sürerek icra ettiği geri itmelerin Kiryakos Miçotakis’in 2019’da iktidara gelmesiyle başladığını ve artarak devam ettiğini açıkladı. Göçmenlere tespit mevkilerine bağlı olarak farklı geri itme yöntemlerinin uygulandığını anlattı.
MÜLTECİLERİ KARA SULARIMIZA İTİYORLAR
Yunanların ilk olarak orta hatta yani sınırlarına gelen göçmenlere ait deniz araçlarını durdurduktan sonra tehlikeli manevralarla onları Türk kara sularına sürüklediklerini kaydeden Sargın, bu yöntemle durdurulamayan uluslararası sulara veya Yunan kara sularına geçiş sağlayan göçmenlerin ise bu bölgelerde durdurulup çekilerek Türk kara suları sınırına getirildiğini ifade etti.
Üçüncü yöntem ise şu: “Denizde durduramadıkları adalara çıkabilen göçmenleri darp ederek değerli eşyalarını zorla alıp belirli bir yerde toplamaktadırlar. Sonra Yunanistan Sahil Güvenliğine ait botlarla ülkemiz kara suları sınırına getirip hurda durumundaki can sallarına bindirerek sınırımıza bırakmaktadırlar.”
KELEPÇELEYİP DENİZE ATIYORLAR
Sargın’ın aktardığı son yöntem ise en insalık dışı olanı. Yunanistan, göçmenleri alelen ölüme terk ediyor. Bu yöntemde, adalara ulaşan düzensiz göçmenler millerce öteye götürülüyor ve belirli alanlarda biriktiriliyor. Daha sonra kendi sahil güvenlik unsurlarıyla Türk kara suları sınırına getirilip hiçbir deniz vasıtası olmaksızın hatta elleri kelepçeli olarak denize atılıyor.
Sargın, bu geri itmeler sonucunda, 2020’de 2, 2021’de 8 düzensiz göçmenin hayatını kaybettiğini, 3’ünün de kayboldu aktardı. Ayrıca, Yunan Sahil Güvenliğinin bu işlemleri yaparken tanınmamak için kar maskesi taktığını belirtti

ETİKETLER: Yunanistan