islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Yunanlılar Göçmenlere “En Kötü Koşulları Sağlıyor”

Yunanlılar Göçmenlere “En Kötü Koşulları Sağlıyor”

Mirat Haber Ajansı

Oxfam ve Yunan Mülteciler Konseyi, Eylül ayında yandığından bu yana Yunanistan’daki Moria Kampı’ndan kaçan binlerce göçmenin şu anda daha kötü koşullarda kışla karşı karşıya olduğu konusunda uyarıda bulundu. Moria’nın 13.000 eski sakininin yaklaşık 7.500’ünün son altı haftadır barındığı yeni Yunanistan Kara Tepe Kampı’ndaki koşullar aktivistler tarafından “berbat” olarak nitelendiriliyor. Yardım görevlileri daha önce 3.000’den az kişi kapasiteli ancak tahmini 13.000 kişiyi barındıran Moria’nın “sonunda patlayacak bir saatli bomba” olduğunu söylemiişlerdi.

Ancak, Oxfam ve Yunan Mülteciler Konseyi şimdi Kara Tepe Kampı’nın yetersiz barınak, neredeyse hiç akmayan su, sınırlı sağlık hizmetleri ve hukuki yardıma erişimi olmadığını bildirdi. Oxfam’ın AB göç uzmanı Raphael Shilhav, Yunan makamlarının Midilli adasında geçici bir kamp kurma kararını kınadı ve Moria yangınlarına verdikleri tepkiyi “acınası” olarak nitelendirdi. Moria yandığında, AB karar vericilerinin “Artık Morias yok” dedikleri güçlü açıklamalar duyduk, ancak yeni kampın adı haklı olarak Moria 2.0. Shilhav oldu. Her iki kuruluş da, eski bir kıyı askeri atış poligonu alanına inşa edilen Kara Tepe sakinlerinin, Yunanistan anakarasında ve diğer AB ülkelerinde uygun konaklama yerlerine taşınmaları çağrısında bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.