islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

YUSUF SÛRESİ GÖNÜL OKUMALARIM-III

YUSUF SÛRESİ GÖNÜL OKUMALARIM-III
18 Aralık 2022 09:30
A+
A-

Merhameti yüksek bağışlaması bol Allah’ın adıyla.

Sohbeti Kur’an olanın yolu aydınlık olur. 07/

Bireysel ve toplumsal münasebetlerin düzgün ve düzenli yürümesi için Yusuf Suresi’ne başvurularak yapılacak düzenlemelerin, birey ve toplum yararına çok faydası olacaktır.

Doğuştan kabiliyetli marifetli aklını kullanma seviyesi yüksek kişiler yaşamlarını her yerde ve her ortamda rahat ve sorunsuz sürdürmektedir. Devlet yönetiminin her kademesinde bu tip kişiler görev aldığı takdirde toplum rahat ve huzura kavuşur.

İlahi vahiyle eğitilmemiş akıllar ve terbiye edilmemiş zihinler 7/24 şeytanın fısıltılarıyla  irade ve vicdanı etkiler, yönlendirir, karar aldırır ve eyleme dönüştürür.

İnsanların birbirine kurdukları her türlü tuzak şeytandandır!

Kişilerin birbirlerine tuzak kurmaları şeytanın tavsiyesi ve insanoğluna düşmanlığı nedeniyledir.

İnsanların birbirine tuzak kurmalarında şeytanın etkili olmasının nedeni tuzağa konu olabilecek hususlarda tarafların açıklayıcı beyanlarıdır.

Küfür rejiminde devlet görevine talip olan ve küfür rejiminin yasalarına göre yöneten, ancak sonunda rejimin istikametini kendi isteğiyle düzelten bir devlet sistemine vesile olan elçinin örnekliği vardır. 08/

Hz. Yakup’un evlatları arasında ki sürtüşmenin  kendisinden sonra Allah’ın elçilik görevinin kime verileceği hususunda yaşanmış olması muhtemeldir.

İnsanoğlunun güç ve güçlü organizelerin tarafında olanların her zaman kazançlı olacakları düşüncesi fıtratında vardır.

İnsanoğlunun güce tapma ve güçlünün tarafında olma özelliği Allah’ın varlığına inanması için fıtratına yerleştirilmiş bir özelliktir.

İnsanoğlunun fıtratında bulunan güçe tapma ve taraftarı olma özelliği rahmani olarak da şeytani olarak da tezahür edebilir. İnsanoğlunun Allah katında en önemli sınav konusudur.

(DEVAM EDECEK)

Subhanallah…Estağfirullah… Elhamdüllah…

Yusuf Suresi düşünsel okumalarımdan zihnime yansıdı.

İlahi mesajın kişiye özel zihinsel yansımalarını keşfetmek ve istikametinizin doğru olması için Kur’an okuyunuz!

En doğrusunu Allah (cc) bilir.

Fehmi YAĞLI

 

ETİKETLER: ÜSTMANŞET, yazarlar
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.