islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5993
EURO
34,8293
ALTIN
2.495,94
BIST
9.463,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Zelenskiy: Türkiye’nin Arabuluculuğu Söz Konusu

Zelenskiy: Türkiye’nin Arabuluculuğu Söz Konusu
5 Nisan 2022 09:56
A+
A-

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus işgali altındaki Mariupol şehrini kurtarmak için çeşitli senaryolar üzerinde çalıştıklarını söyledi. Zelenskiy, bu özel misyonda Türkiye’nin arabuluculuğunun söz konusu olduğunu belirtti.

Zelenskiy, Ukrayna ordusunun Rus askeri güçlerinden kurtardığı başkent Kiev yakınlarındaki Buça kentini ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zelenskiy, Rus ordusunun, Buça’daki eylemlerini değerlendirerek, ‘Rusya’nın burada yaptıkları inanılmaz. Bu kesinlikle savaş suçu ve soykırımdır. Çünkü burada binlerce kişi öldürüldü.’ dedi.

‘PUTİN İLE GÖRÜŞECEK MİSİNİZ?’ 
‘Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmeniz bekleniyor mu?’ sorusunu cevaplayan Zelenskiy, ‘Rusya bu görüşme sürecini ne kadar ertelerse, onlar için, bu durum ve savaş için o kadar kötü olur. Çünkü ordumuzun her gün kurtardığı topraklarda nelerin olduğunu görüyorsunuz. Onların burada yaptıklarını gördüğümüzde konuşmak zor.’ ifadelerini kullandı.

‘RUSYA GÖRÜŞMEK İÇİN DAHA HIZLI HAREKET ETMELİ’ 
Rus ordusunun Buça’da sivillere işkence ettiğini belirten Zelenskiy, Rusya’nın görüşme ayarlama konusunda ‘daha hızlı hareket etmesi gerektiğini’ vurguladı. Ukrayna’nın Mariupol kentindeki duruma değinen Zelenskiy, bu şehrin kurtarılması ile ilgili bazı senaryolar üzerinde durduklarını dile getirdi.

Zelenkiy, ‘Mariupol’da durum en zor olanlardan biridir. Tüm senaryoları söyleyemem. Askerlerimizin desteklenmesi ile ilgiliyiz. Onlar için zor anlar. Türkiye’nin bu özel misyonda arabuluculuğu söz konusudur. Önümüzdeki günlerde belki de önümüzdeki saatlerde bu zor soruya bir cevap verebileceğiz.’ diye konuştu.

‘MÜZAKERELERE DEVAM EDECEĞİZ’ 
Rusya ile müzakerelere devam edeceklerini dile getiren Zelenskiy, şunları söyledi:
‘Ukrayna’nın barışa kavuşması gerekiyor. Barış, zafersiz olamaz. Zafer, ordumuzun savaştaki adımlarıyla birlikte diplomatik formatta da elde edilebilir. Ordumuz, her gün adımlar atıyor ama bu kolay değil. Milyonlarca insanı kaybetmek istemiyoruz. Bu nedenle diyalog olmalıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.