islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5868
EURO
34,8351
ALTIN
2.495,48
BIST
9.636,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

1 Haziran’dan İtibaren Yeni Fiyatlar Geçerli Olacak

1 Haziran’dan İtibaren Yeni Fiyatlar Geçerli Olacak

Dondurma fiyatları da zam furyasından etkilendi. TÜİK’in açıklandığı resmi rakamlara göre yüzde 70’i bulan enflasyonla birlikte pek çok ürüne zam gelirken, yaz aylarının vazgeçilmezi olan dondurma fiyatları da zamlandı. 1 Haziran’dan itibaren geçerli olmak üzere dondurma fiyatlarına yüzde 25 zam geldi.

Dondurma fiyatlarına zam geldi. Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte paketli dondurma fiyatlarına da ortalama yüzde 25 zam geldi. Zamların 1 Haziran’dan itibaren hayata geçeceğini söyleyen Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, zamlarla birlikte yurttaşın alım gücünün düştüğünü ve esnafın iyiden iyiye satış yapamaz hale geldiğini söyledi.

TÜKETİCİ ŞİKÂYETLERİ REKORA KOŞUYOR
Artan enflasyon ve bozulan piyasa dinamikleri ile birlikte fiyatlama algısı kaydı ve yurttaşlar raflarda sürekli farklı etiketlerle karşılaştı. Bu etiket değişimlerinin birçoğunun haksız yere yapıldığını belirten yurttaş telefona sarıldı. Ticaret Bakanlığı bünyesinde kurulan “Alo 175 Çağrı Merkezi”ne bu yılın ilk beş ayında 121 bin 684 çağrı geldi. Şikâyetlerin şubat ayından itibaren internet üzerinden de yapılmasına rağmen çağrı merkezinde günde ortalama 1000 çağrı yanıtlandı ve toplam 121 bin 684 çağrıya cevap verildi. Gelen ihbar ve şikâyetlerin büyük bölümü ayıplı mal ve hizmetler, haksız fiyat artışları, mesafeli satışlar, abonelik sözleşmeleri ve satış sonrası hizmet alanlarında oldu.

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.