islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4432
EURO
34,7597
ALTIN
2.441,10
BIST
9.919,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

18 Yıllık Tarihinde Bir İlk Yaşandı! Zuckerberg’e Facebook Şoku

18 Yıllık Tarihinde Bir İlk Yaşandı! Zuckerberg’e Facebook Şoku
3 Şubat 2022 15:34
A+
A-

Sosyal Medya devi Facebook’un günlük aktif kullanıcı sayısı 18 yıllık tarihinde ilk defa düştü. Meta CEO’su Mark Zuckerberg, düşüşün nedeninin özellikle genç kullanıcıların rakip platformlara yönelmesi olduğunu söyledi. Meta’nın hisseleri New York’ta mesai sonrası işlemlerde yüzde 20’den fazla değer kaybetti. Sosyal medya devi Facebook, 18 yıllık tarihinde ilk kez günlük aktif kullanıcılarının düştüğünü gördü.

Facebook’un çatı şirketi Meta, günlük aktif kullanıcı sayısının Aralık 2021’e kadarki son üç ayda 1 milyar 929 milyona düştüğünü açıkladı. Bu sayı bir önceki yılın aynı çeyreğinde 1 milyar 930 milyondu. Meta CEO’su Mark Zuckerberg, düşüşün nedeninin özellikle genç kullanıcıların rakip platformlara yönelmesi olduğunu söyledi.

HİSSELERDE BÜYÜK KAYIP

Firma ayrıca TikTok ve YouTube gibi rakiplerin rekabeti karşısında gelir artışını yavaşlatırken, reklamcılar da harcamaları azaltıyor. Meta’nın hisseleri New York’ta mesai sonrası işlemlerde yüzde 20’den fazla değer kaybetti. Twitter, Snap ve Pinterest dahil olmak üzere diğer sosyal medya platformlarındaki hisseler de uzun vadeli işlemlerde ciddi bir düşüş yaşadı.

DEĞİŞİKLİKLERDEN ETKİLENDİ

Google’dan sonra dünyanın en büyük ikinci dijital reklam platformuna sahip olan Meta, Apple’ın işletim sistemindeki gizlilik değişikliklerinden de etkilendiğini söyledi. Meta’nın baş finans sorumlusu Dave Wehner’e göre, değişiklikler markaların Facebook ve Instagram’daki reklamlarını hedeflemesini ve ölçmesini zorlaştırdı ve bu yıl için “yaklaşık 10 milyar dolarlık” bir etki yaratabilir. Meta’nın büyük kısmı reklam satışlarından gelen toplam geliri, bu dönemde 33.67 milyar dolara yükseldi ve piyasa tahminlerini kıl payı geçti.

 

 

 

.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.