islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5195
EURO
34,7843
ALTIN
2.502,09
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

2022 LGS Sınavı Ne Zaman Yapılacak, Sınavla İlgili Tam Bilgiler

2022 LGS Sınavı Ne Zaman Yapılacak, Sınavla İlgili Tam Bilgiler

2022’ye girmeden aileleri büyük bir telaş sardı. Öğrencilerin girecekleri sınavlar, onların gelecekteki yaşamlarını belirleyecek durumda. Peki 2022 LG sınavı ne zaman yapılacak?

Her yıl olduğu gibi 2022 LGS sınavı da 2 oturum şeklinde yapılacak. Sınavdaki soru sayısı ve dağılımı 2021’deki ile aynı olacağı için bir değişiklik yapılmadı. Ve daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da LGS sınavı iki oturum şeklinde ve aynı gün yapılacak.

Bu seneki sınavın en belirgin ve önemli özelliklerinden bir tanesi de 8. Sınıf ders öğrenim programına göre yapılacak. Ve bu sınav da daha önce belirttiğimiz gibi iki oturum şeklinde yapılacak.

Sınavda toplam 90 soru sorulacağı öğrenildi.

Merkezi sınav sisteminin belirttiğine göre herhangi bir değişiklik olmaması durumunda sınav 5 Haziran 2022 Pazar günü yurt içi ve yurt dışında belirlenen merkezler ve kurumlarda yapılacak.

Sınavlar geçen yıl olduğu gibi yine Türkiye saatiyle 09.30’da ikinci oturum ise 11.30’da başlayacak.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da alan test sürelerinin 20 dakika olacağı belirtiliyor. Bu arada 2022 yılı LGS sınavı için Milli Eğitim Bakanlığı sınav süresini 20 dakika daha uzattı.

Sınavın birince bölümünde öğrencilere 75 dakika süre verilecek. Bu süre zarfında öğrenciler 50 soru çözecekler.

İkinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşuyor. İkinci oturumun sayısal olmasından dolayı öğrencilere biraz daha ek süre verilerek 80 dakikada 40 soruyu çözmeye çalışacaklar.

LGS SINAVLARINDA HANGİ DERSLERDEN SORU SORULACAK?

LGS sınavında 8. sınıf öğrencileri, lise eğitimine geçiş yapmak için 6 çeşit dersten sınava girecek ve sınavlardan aldığı puanların ortalamalarının ardından da puanlarının yettiği liselere tercih yaparak eğitim görmeye başlayacak. Soru sorulan dersler şöyle;

–8. Sınıf dersleri baz alınarak;

– Türkçe

– Matematik

– Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

– Yabancı Dil

– T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük

– Fen Bilgisi

LGS SINAVI İLE İLGİLİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN

LGS sınavı il merkezleri ile yurtdışındaki başvuru merkezlerine yapılan müracaat sayılarına göre sınav salonları açılabilecek. Sınava girecek en az on kişinin başvurduğu merkezlerde sınav salonu açılabilecek. Bu yüzden yurt dışında başvuru yapan öğrencilerin başvuru sayısını öğrenmeleri gerekir. Yeterli sayıya ulaşılmadığı takdirde en yakın yerdeki başvuru merkezinde sınav salonu açılarak oturumlar gerçekleştirilecek.

SINAV SONUÇLARI NASIL DEĞERLENDİRİLİP AÇIKLANACAK?

LGS merkezi sınav sonuçları tamamen elektronik ortamda incelenip değerlendirilecek. Bütün işlemler elektronik sistemle yürütülecek ve öğrencilerin herhangi bir mağduriyetle karşılaşmaması için tamamen dijital sistemle yapılacak.

Öğrencilerin herhangi bir sorun yaşamaması için elektronik ortamdaki bilgilerinin güncel olmasına dikkat etmeleri gerekmektedir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.