islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3119
EURO
35,1160
ALTIN
2.302,59
BIST
9.055,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

5G Komplo Videosundaki Telekom İtirafçısı İngiliz Papazmış

5G Komplo Videosundaki Telekom İtirafçısı İngiliz Papazmış
27 Nisan 2020 12:13
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Mart ayı sonunda dünyanın dört bir yanına viral olarak sosyal medyada yayılan ve telekomünikasyon şirketi Vodafone’un eski bir üst düzey yöneticisinin yer aldığı bir video kaydı, koronavirüs pandemisinin 5G cep telefon direkleriyle ve aşılarla insan ırkını yok etmek için küresel bir plan olduğu sırrını ifşa etmekteydi. Videoda Bill Gates’in bireyleri takip etmek için bilgisayar çipleri içerecek koronavirüs aşıları üretmek için bir komploya dahil olduğunu öne sürülüyordu.

Yalan haberleri araştıran Logical adlı İngiliz yeni iş girişimi, kayıttaki sesin Güney İngiltere’deki Luton kentinden bir evangelist papaza ait olduğunu keşfetti. Bedfordshire vilayetindeki kiliselerde düzenli olarak vaaz veren evangelist papaz Jonathon James’in daha önce de ekonomik danışman rolü oynayarak Zimbabve halkını ekonomilerinde kripto para kullanmaya ikna etmeye çalıştığı saptandı. Ayrıntılı ama saçma sapan komplo teorileriyle milyonlarca insana ulaşan şahıs, Covid-19’un sahte bir hastalık ve 5G’nin etkisini örtbas ettiğini iddia ediyor. James’in daha önce kısa bir süre Vodafone’da çalıştığı ama bunun üst düzey yönetici değil bir satış elemanı olarak 2014 içinde gerçekleştiği ve bu dönemde 5G diye bir konunun gündemde olmadığı bildirildi. Evangelist papazın kiliselerde vaaz vermek için gerçekten dini bilgisi olup olmadığı saptanamadı.

James, salgını ve 5G’yi bağlamaya çalışan ilk kişi olmasa da, kaydı geçen ayın sonunda viral hale geldi. Bu komplo teorisine inanan insanlar, telefon ekipmanlarını kırıp telekom mühendislerini taciz etmeye başladılar. Yanlış bilgileri yaymak için bu video YouTube’dan ve diğer platformlardan kaldırılıyor. Tüm bunlara rağmen, önde gelen komplo teorisyenleri “eski bir Vodafone patronunun sansürlenmesi” bilgisini teorilerini desteklemek için kullanıyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.