islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3800
EURO
34,6785
ALTIN
2.402,78
BIST
10.051,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

HATAY’DA YABANCILARA TOPRAK SATILDI MI?

HATAY’DA YABANCILARA TOPRAK SATILDI MI?
22 Şubat 2023 14:00
A+
A-

Depremden sonra gündeme gelen “Hatay’da yabancılara toprak satılıyor” iddiası, gündemde ki yerini koruyor. Ortaya atılan bu yalan ise toplumda huzursuzluk ve gerginliklere neden olmaya devam ediyor.

İddiayı köşesine taşıyan gazeteci yazar Mehmet Barlas, bu iddiayı İyi Parti genel başkanı Meral Akşener’in ortaya attığını, daha sonrasında ise bu iddianın sosyal medyada çığ gibi büyüdüğünü dile getirdi.

“Gerçekten bu korkunç iddia, ‘Hatay’da baraj patladı’ yalanı gibi toplumda hızla yayıldı.” Diyen Barlas, İçişleri bakanı Süleyman Soylu’nun basına yaptığı şu açıklamaya da yazısında yer verdi.

“1980 yılında Hatay’da yabancılara mülk satışı yasaklanmıştır. Aynı zamanda Bakanlar Kurulu’nun 2011 yılında aldığı bir karar çerçevesinde hazine arazilerinden bu tip mülk satışları tamamen yasaklanmıştır” 

Olayla ilgili olarak Çevre ve Şehircilik bakanı Murat Kurum’un da açıklamaları da şöyle:

“Bu illerin tamamı kamu yararı ve ülke güvenliği açısından Bakanlar Kurulu’nun 27 Ekim 2008 tarihli kararıyla yabancıların taşınmaz mülkiyeti ve sınırlı ayni hak edinemeyecekleri alan olarak belirlenmiştir. Hatay, Kilis, Mardin illerinde yabancıların taşınmaz edinimi yasaklanmıştır.”

HABER YORUM

Ülke olarak çok hassas zamanlardan geçtiğimiz bu dönemde, herkesin çok dikkatli davranması, siyasilerimi zinde, ellerinde kesin belge olmadan bu tip iddiaları ortaya atmaması gerekmektedir. Zira halkımız, depremler ile birlikte gönüllerinde de manevi depremler ve yıkımlar yaşamaktadır. Acımız büyük, kayıplarımız ise çoktur.

Diğer taraftan sosyal medya kullanıcıları da, yaptıkları her paylaşımı gözden geçirmeleri, her duyduğu ve gördüğünü paylaşmadan önce, deprem dolayısıyla hassaslaşan insanlarımızı da düşünmelidirler.

Gelişen olaylara İslami Bakışın Adresi: MİRATHABER.COM

ANAHTAR KELİMELER: HATAY       MEHMET BARLAS          MERAL AKŞENER  

 

 

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.