islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4276
EURO
34,7383
ALTIN
2.429,77
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Musul camii yarışmasını Mısırlı mimarlar kazandı

Seçim organizatörü UNESCO yaptığı açıklamada, sekiz Mısırlı mimarın Irak’ın Musul kentindeki tarihi el Nouri Camii kompleksinin yeniden inşası için düzenlenen uluslararası bir yarışmayı kazandığını duyurdu.

Musul camii yarışmasını Mısırlı mimarlar kazandı

Seçim organizatörü UNESCO yaptığı açıklamada, sekiz Mısırlı mimarın Irak’ın Musul kentindeki tarihi el Nouri Camii kompleksinin yeniden inşası için düzenlenen uluslararası bir yarışmayı kazandığını duyurdu.

Mirat Haber Ajansı

Seçim organizatörü UNESCO yaptığı açıklamada, sekiz Mısırlı mimarın Irak’ın Musul kentindeki tarihi el Nouri Camii kompleksinin yeniden inşası için düzenlenen uluslararası bir yarışmayı kazandığını duyurdu. Kompleks, 2017 yılında yaşanan çatışmalar nedeniyle ciddi şekilde hasar gördü ve caminin yeniden inşası, kuruluşun antik kentin rehabilitasyon projesinin bir parçası. Cami, 12. yüzyılda inşa edilmiş ve eğik minaresi ile ünlü. DEAŞ grubu ile Musul Savaşı olarak bilinen ABD ve Irak güçleri arasındaki savaşta büyük zarar gördü. DEAŞ, hükümet güçleri tarafından ele geçirilmeden önce bölgeyi havaya uçurmakla suçlanıyor.

123 başvuru arasından seçilen kazanan tasarıma Avlular Diyaloğu adı veriliyor. UNESCO Genel Direktörü Audrey Azoulay, yeniden yapılanmanın savaşın parçaladığı şehrin uzlaşma ve sosyal uyumu geliştirme sürecinde bir dönüm noktası olacağını ifade etti. Yarışmayı kazanan Mısırlı takım dört partnerden oluşuyor: Salah El Din Samir Hareedy, Khaled Farid El-Deeb, Sherif Farag Ebrahim ve Tarek Ali Mohamed. Ayrıca dahil olan dört tasarımcı mimar vardı: Noha Mansour Ryan, Hager Abdel Ghani Gad, Mahmoud Saad Gamaland Yousra Muhamed El-Baha. Bu yılın sonlarında başlayacak olan yeniden inşa çalışması, El Nuri’nin tarihi ibadethanesini yeniden inşa etmeyi ve Musul’un Eski Şehri’ndeki en büyük kamusal alan olan kompleksi, açık kamusal alanlar aracılığıyla kentsel çevresine entegre etmeyi amaçlıyor. UNESCO yarışmayı Kasım 2020’de Irak Kültür Bakanlığı, Irak Sünni Vakfıyla koordineli olarak ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin desteğiyle başlattı.

ETİKETLER: UNESCO
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.