islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

ABD’den Kendi İran Kökenli Vatandaşlarına Zulüm

ABD’den Kendi İran Kökenli Vatandaşlarına Zulüm

Mirat Haber Ajansı

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi CAIR’in Washington Eyaleti şubesi Pazar günü, ABD Gümrük ve Sınır Koruma görevlilerinin Başkan Donald Trump’ın İran’a karşı savaş hamlelerine paralel olarak İran kökenli Amerikan vatandaşlarının gözaltına alındığını bildirdiler. Birliğin Pasifik sahilindeki Washington eyalet şubesi CAIR/WA, ABD-Kanada hududundaki Blaine sınır kapısında, gözaltına alınan ve “uzun süre” sorgulanan 60’ın üzerinde Amerikan vatandaşının sınır polisinin baskısından kurtulması için girişimde bulunduklarını bildirdiler.

Amerika’daki Müslüman vatandaş haklarının savunuculuğunu yürüten STK’y göre, güvenlik görevlileri İran kökenli diye ABD vatandaşlarını gözaltına aldılar, pasaportlarına el koydular ve onları siyasi inançları konusunda sorguya çektiler. Adı CAIR-WA tarafından saklanan ve Crystal olarak adlandırılan 24 yaşında ABD vatandaşı genç bir kadın, ailesinin ve kendisinin 10 saatten fazla gözaltında tutulduğunu ifade etti. Christal, neden alıkonulduklarını  sordukça seyahat nedenleriyle ilgisi olmayan sorgulamaya maruz kaldıklarını beyan etti. Sonradan duydukları tek şeyin “üzgünüz ama bu sizin seyahat etmeniz için yanlış bir zaman” olduğunu ekledi.

Sınır güvenlikten isimsiz bir kaynak, CAIR/WA’ya teşkilatlarına Ulusal Güvenlik Bakanlığı tarafından ülke çapında “düşman” olduğundan şüphelenilen İran kökenli Amerikan vatandaşlarına baskı yapma emri geldiğini paylaştı. CAIR/WA, “bildirimler son derece rahatsız edici ve potansiyel düşman olarak İran kökenli ABD vatandaşlarının yasadışı olarak gözaltına alınması yaygınlaştı” beyanını yaparak “topluluk üyelerine doğru seyahat rehberliği sunabilmemiz için İran-Amerikalıları sınır noktalarında alıkoymak için ülke çapında alınmış geniş çaplı emirlerin  haberlerini tek tek inceliyoruz” ifadesini kullandı. Buna karşın ABD Sınır Güvenlik teşkilatı sözcüsü Michael Friel, bu konuda farklı kaynaklardan gelen çok sayıda beyanın asılsız olduğunu söylemekte. Amerika geçen yüzyılda da Japonya’yla savaşırken kendi Japon kökenli ABD vatandaşlarını  çöldeki toplama kamplarında savaş boyunca zorla esaret altında tutmuş ve bu çok sayıda ölümle sonuçlanmıştı.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.