islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3244
EURO
34,8465
ALTIN
2.387,31
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

ADİL YAHUDİLER İSRAİL’E KARŞI

ADİL YAHUDİLER İSRAİL’E KARŞI
11 Ekim 2023 14:00
A+
A-

İsrail güçleri ve Hamas arasındaki çatışmalar 5. gününde de devam ederken, İsrail’e kendi vatandaşlarından da tepkiler geliyor.

Kudüslü Siyonizm karşıtı Yahudiler Filistin bayraklarıyla Şeyh Cerrah’ta yürüdü. Savaşa karşı olduklarını söyleyen bu Yahudiler, “Bizler Siyonizme ve İsrail’e karşı olan Yahudileriz. Bizler Siyonist değiliz, sadece Yahudiyiz.” Diyerek slogan attılar.

 

ÇATIŞMALARDA SON DURUM

İsrail güçleriyle Hamas arasında gerçekleşen çatışmalar 5. Gününü doldururken, savaşın bilançosu her geçen saat artıyor. Açık cezaevi konumunda ki Gazze’nin elektriğini, suyunu, yakıtını ve gıdasını kesen İsrail, geçmişte olduğu gibi şimdide Müslüman kanına doymuyor.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına ilişkin “Tüm kısıtlamaları kaldırdım. Bölgeyi kontrol altına aldık şimdi tam taarruza geçiyoruz” dedi. Ayrıca, İsrail ordusu, gelişmiş mühimmat taşıyan ilk ABD uçağının ülkeye ulaştığını duyurdu. USS Gerald R. Ford uçak gemisi ile ona eşlik edecek kruvazör ve saldırı gemileri de Doğu Akdeniz’e ulaştı.” Açıklamasında bulundu.

Çatışmalarda, İsrail tarafında ölenlerin sayısı 200’ü aşarken, Filistin tarafında ölenlerin sayısının 950 olduğu bildiriliyor.

İsrailli yöneticiler, onlarca savaş uçağı ile 200’den fazla hedefin vurulduğunu açıkladı. Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada ise ölenlerin sayısının 950’ye yaralananların sayısının ise 500’e ulaştığı bildirildi.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLERİN AÇIKLAMASI

Birleşmiş Milletler, Gazze’ye havadan, karadan ve denizden yapılan bombardıman neticesinde, 260 Binden fazla insanın evlerinden kaçmak zorunda kaldığını duyurdu.

MİRATHABER.COM

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.