islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3659
EURO
34,6536
ALTIN
2.381,91
BIST
10.195,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
22°C

Akademisyenlerin Filistin katliamına Karşı Dünyaya Mesajı

Akademisyenlerin Filistin katliamına Karşı Dünyaya Mesajı
22 Şubat 2024 13:00
A+
A-
Sosyologlar Derneği (SOYODER), Siyonist İsrail‘in Filistin’de yaptığı soykırıma karşı, Akademisyen Gruplara yönelik imza kampanyası başlattı.
Mirat Haber olarak SOSYODER’in başlattığı bu imza kampanyasını destekliyor, sorumlu habercilik anlayışımız adına, mesajı İngilizce ve Arapça olarak da yayınlıyoruz.

Türkiye’li Akademisyenlerin; Filistin katliamına Karşı Dünyaya Mesajı

Filistin’de, masum halk kitlelerine yönelik vahşi ve acımasız İnsanlık dramına, Türkiye’deki Akedemisyenler olarak karşı çıkıyor, “İnsanları öldürme, aç bırakma ve barınmasızlığa mahkum eden İsrail devleti ve onun bu tecavüzüne engel olmayan Amerika ve diğer Batılı  ve Müslüman ülke liderlerini, şiddetli bir şekilde kınıyoruz.

Ayrıca, bu ülkelerin siyasilerini, insanlık için şimdiye kadar müdafasını yaptıkları sosyal, siyasi ve hukuki hakları hiçe sayarak, büyük bir “insanlık suçu” na ortak olduklarını kendilerine hatırlatırız.
Uluslararası sivil toplum kuruluşlarının,  Filistin halkını yok etmeye çalışan bu zihniyete karşı,  daha etkin tavır almalarını bekliyoruz. Filistin halkına; hayvanlara bile reva görülmeyecek şekilde, soykırım ve toplu katliamları yapma hakkını kendinde bulan İsrail ve destekçilerine,  yaptıkları zulmün, kendilerine dönebileceğini tarihi bir gerçek olarak hatırlatırız. Bu olay, dünya tarihinde “baskıya ve zorbalığa dayanan” bir devrin açılmasına sebep olacak ve hiçbir toplum,  bundan sonra rahat edemeyecek ve huzur bulamayacaktır.

Çünkü hiçbir baskı ve zulmün, sürekli  olamama gibi bir özelliği vardır. Biz de akademisyenler olarak, bundan sonra, bu tür insanlık dramlarına karşı, ilmi ve akademik çalışmalarımızı daha da yoğunlaştırarak, bu olayın aktörlerinin, insanlığa karşı işlediği cinayetleri “tarihe bir leke” olarak kaydedeceğiz.

Filistin Halkına, kendi devletlerini kurma hakkını kabul etmeyen, keyfi ve bağnaz düşüncelerin,  bundan sonra tarihin çöplüğüne atılacağını belirtmek istiyoruz.

****

In Palestine, in the face of the savage and brutal humanitarian tragedy targetinginnocent masses, we, as academicians in Turkey, oppose the Israeli state that kills people, leaves them hungry, and condemns them to homelessness. We strongly condemn Israel and the Western and Muslim country leaders, particularly the United States, who fail to prevent this aggression.Furthermore, we remind these countries’ politicians that they are complicit in a “crime against humanity” by ignoring the social, political, and legal rights they have advocated for humanity. We expect international civil society organizations to take a more effective stance against the mentality attempting to annihilate the Palestinian people.We remind Israel and its supporters, who arrogantly claim the right to commit genocide and mass killings even beyond the treatment of animals, that the oppression they inflict may historically turn against them.This incident will open a chapter in world history based on “oppression and tyranny,” causing no society to rest or find peace thereafter. Because no oppression and injustice have the characteristic of being sustainable.

As academicians, we will intensify our scientific and academic work against such humanitarian tragedies in the future, recording the crimes committed against humanity by the actors in this incident as a “stain on history.”

To the Palestinian people, we want to emphasize that the arbitrary and narrow-minded thoughts denying their right to establish their own state will be discarded into the dump of history from now on.

****

في فلسطين، نعارض، كأكاديميين في تركيا، الإسرائيليين الذين يقتلون الناس، ويتركونهم جائعين، ويدينونهم إلى البيوت بلا مأوى. ندين بشدة إسرائيل وقادة الدول الغربية والمسلمة، خاصة الولايات المتحدة، الذين لا يمنعون هذا العدوان.
وعلاوة على ذلك، نذكر سياسيي هذه الدول أنهم شركاء في “جريمة ضد الإنسانية” من خلال تجاهل الحقوق الاجتماعية والسياسية والقانونية التي دافعوا عنها لصالح الإنسانية. نتوقع من المنظمات الدولية للمجتمع المدني أن تتخذ موقفًا أكثر فعالية ضد الفكرة التي تحاول القضاء على شعب فلسطين.
نذكر إسرائيل وأنصارها، الذين يدعون بغرور حق القيام بإبادة جماعية وقتل جماعي حتى تتجاوز معاملة الحيوانات، بأن الظلم الذي يسببونه قد يتحول تاريخيًا ضدهم.
هذا الحادث سيفتح فصلًا في تاريخ العالم استنادًا إلى “القمع والظلم”، مما يجعل أي مجتمع لا يستطيع أن يرتاح أو يجد سلامًا بعد ذلك. لأنه لا يوجد للقمع والظلم خصائص الاستدامة.
كأكاديميين، سنكثف جهودنا العلمية والأكاديمية ضد مثل هذه المأساة الإنسانية في المستقبل، ونسجل الجرائم التي ارتكبها فاعلون هذا الحادث كـ “لون على التاريخ”.
إلى الشعب الفلسطيني، نريد التأكيد على أن التفكير التعسفي والضيق الذي ينكر حقهم في إقامة دولتهم الخاصة سيتم رميه في سلة القمامة التاريخية من الآن فصاعدًا.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.