Akaryakıt Fiyatları ABD’de Resmen Uçtu

Dünya’daki akaryakıt krizi ve pahalılığı ABD’ye de yansıdı. Dünyanın en büyük petrol stokçusu ve sömürgecisi ABD’de bile fiyatlar kelimenin tam anlamı ile uçtu.

Amerikan Otomobil Birliği Ulusal Ortalama Gaz Fiyatları takipçisi, 29 Ekim itibariyle bir galon normal benzinin maliyetinin 3.40 dolar olduğunu gösterirken, Amerika Birleşik Devletleri geçen yıl gaz fiyatlarının galon başına yaklaşık 1,25 dolar arttığını gördü.

Ortalama bir ay önce 3,19 dolar ve bir yıl önce 2,14 dolardı. Dizel yakıtın fiyatı da geçen yıl galon başına 2,37 dolardan bugün 3,63 dolara yükseldi.

Kaliforniya’da, bir galonun fiyatı bir yıl önce 3,18 dolardan 4,59 dolara yükseldi ve bir California kasabası galon başına 7,59 dolara kadar çıktı.

CNN’deki yakın tarihli bir belediye binası sırasında Başkan Biden, yönetiminin yakıt maliyetlerini azaltmak için “yakın vadeli bir cevabı” olmadığını söyledi.

Biden, “Tahminim, kışa girerken – yani, afedersiniz, 2022’de gelecek yıla kadar – gaz fiyatlarının düştüğünü görmeye başlayacaksınız.” Dedi. “Bu arada, gaz fiyatlarını önemli ölçüde azaltacak hiçbir şey görmüyorum.”

Bununla birlikte, Ekim ayının başlarında, Amerika Birleşik Devletleri Enerji Bilgi İdaresi’nin kış görünümü, on üç yılın en büyük kış ısıtma fiyat artışını öngördü.

The Wall Street Journal’da bildirildiği üzere Ulusal Tüketici Hukuku Merkezi’nden Karen Lusson, “Bu kış tüm müşteriler için, özellikle de her gün kamu hizmetlerini karşılamak için mücadele edenler için ısının karşılanabilirliği konusunda çok endişeliyiz” dedi.

Recent Posts

  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

10 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

11 saat ago
  • Gündem

İsrail Saldırıları Altındaki Gazze’den Görüntüler

İsrail Saldırıları Altındaki Gazze'den Görüntüler Gazze Şeridi'nde İsrail'in Amansız Saldırısı ve Filistinlilerin Güçlü Mücadelesi Gazze…

11 saat ago
  • Makale

Gazze Konusunda “Duygu Ötesi Yaşayan İnsanlar”

Prf.Dr. Erol Göka ‘’İDE'de(İslam Düşünce Enstitüsü)" yapılan oturumda dünyada şahit oldukları binlerce zulme karşı, duyarsız…

12 saat ago
  • Gündem

Sait Çamlıca: Teknolojiyi Akıllıca ve Müslümanca Kullanın!

Eğitimci Yazar Sait Çamlıca Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle ‘Teknoloji…

12 saat ago