islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5865
EURO
34,8497
ALTIN
2.499,00
BIST
9.699,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Akdeniz’de en az 100 göçmen öldü

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) yaptığı açıklamada, Akdeniz’deki bir gemi enkazında en az 100 kişinin öldüğünü açıkladı.

Akdeniz’de en az 100 göçmen öldü

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) yaptığı açıklamada, Akdeniz’deki bir gemi enkazında en az 100 kişinin öldüğünü açıkladı.

Mirat Haber Ajansı

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) yaptığı açıklamada, Akdeniz’deki bir gemi enkazında en az 100 kişinin öldüğünü açıkladı. IOM Twitter’da yaptığı açıklamada, Fransız sivil toplum örgütü SOS Mediterranee’nin Orta Akdeniz’de en az 100 kişinin kaybolduğu bir gemi enkazı olduğunu bildirdi. Raporda, STK’ların kurtarma gemisi Ocean Viking’in mürettebatı, Libya’nın başkenti Trablus’un kuzeydoğusundaki bir lastik botun batmasının yıkıcı sonuçlarına tanık oldu. Teknenin Çarşamba sabahı gemide yaklaşık 130 kişiyle tehlike altında olduğu bildirildi.

Fransız STK’sı, Ocean Viking olay yerine geldiğinde en az 10 cesedin tespit edildiğini ve hayatta kalan bulunmadığını ifade etti. Tehlikede olan iki tekne daha olduğunu belirterek, bu teknelerden ikisini zamana karşı yarışta ve 6 metreye kadar dalgalarla çok sert denizlerde aradılar. Mürettebat ayrıca çabaların devlet öncülüğündeki koordinasyondan yoksun olduğunu ve son derece zorlu deniz koşullarında yürütüldüğünü vurguladı. STK, bu yıl bu deniz kenarında 350’den fazla insanın hayatını kaybettiğini, bugün gemi enkazında ölen düzinelerce kişinin sayılmadığını belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.