islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5876
EURO
34,8072
ALTIN
2.505,62
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Akparti’de Sorun Metal Uyumsuzluk

Akparti’de Sorun Metal Uyumsuzluk
30 Ağustos 2017 08:36
A+
A-

Ülkemiz siyasal yapısının partili cumhurbaşkanlığına geçmesiyle tekrar Partisinin başına geçen Sayın Cumhurbaşkanımız; Akparti’de “Metal Yorgunluk” söylemiyle referandum sonuçlarında istenilen performansı gösteremeyen il ve ilçe teşkilatlarında değişikliklere gitmektedir.

Yürütmenin ve yasamanın yetki ve işleyiş bakımından birbirinden ayrıldığı yeni sistemin seçimler neticesinde partilere ve siyasetçilere nasıl bir sonuç doğuracağı henüz kestirilememektedir. 2019 genel seçimlerinde yürütme ve yasamanın yetkililerini belirleyecek olan iki ayrı sandıktan nasıl bir sonuç çıkacağını bugünden kestirmek geçekten çok zor olduğu ortadadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın yeni sistemde Devletin işleyişini tamamen Cumhurbaşkanın uhdesine veren ve yüzde elli artı birle seçilmenin zorluğunun farkında olduğu için Akparti teşkilatlarında bir dizi tedbirlere ve uygulamalara gitmektedir.

Akparti’nin kuruluşundan günümüze kadar yapılan seçimlerde teşkilat çalışmalarının seçim sonuçlarına etkisinin yok denecek kadar az olduğu herkesçe bilinen bir gerçektir. Hatta tam tersine seçim sonuçlarını olumsuz yönde bile etkilediği olmuştur. Çünkü sürekli teşkilatlarda ki görev değişiklikleri, yeni atamalar eski küskünleri çoğaltmış, teşkilatta görev almış kişiler arasında vitrinde bir problem yok görüntüsü verilse de kulislerde amansız bir çekişme yaşana gelmiştir. Yıllardır parti genel merkezi; il ve ilçe teşkilatlarını teşkilat mensuplarının karşılıklı birbirlerini şikayet ve jurnalleme metoduyla yönetmiştir. Genel merkez veri bankasını da bu metotla gelen bilgilerle doldurmuş, bizatihi kendisi sahada çalışma yaparak veri toplama zahmetine girmemiştir. Güçlü particilik imajı gereği “Tayyipcilik” sahtekarlığı ve yalakalığı ile müracaatlar üzerinden insan kaynakları oluşturmuş, şahsiyet, erdemlilik, ahlak, dürüstlük gibi kavramlar sahte çehreler tarafından perdelenmiş görmezlikten gelinmiştir.

Akparti içerisinde hangi geçmiş siyasal yapıdan gelirse gelsin makam, para, şöhret, şehvet karşısında “Erdoğan sermayesi” miras yiyen hayırsız evlatlar gibi hoyratça ve acımasızca harcanmıştır. Allahtan Sayın Cumhurbaşkanımız sermayesi tamamen tükenmeden işin farkına varmış işe bizatihi el atmış “metal yorgunluk” ifadesiyle seçmen nezdinde kabul görmesini düşündüğü bir süreç başlatmıştır.

Partide ki bu süreci “metal yorgunluk” ifadesiyle sadece teşkilat görevlilerinde yapılacak değişikliklerle istenilen hedefin yakalanamayacağı tedirginliği taşımaktayım. Bu yüzden Akparti önümüzdeki seçimlerde başarısının devamı için “metal yorgunluk” problemini değil “metal uyumsuzluk” problemini çözmesi gerekmektedir. İşte o zaman seçimleri şansa bırakmayacak ve riske etmeyecek demektir.

Altın olan bir metal parçasına demir, bakır, çinko eklediğinizde altın gibi kıymet arz eder mi? Aksine altının değerini de düşürür. İşte altın gibi parti olan Akpartinin kuruluşundan bugüne kadar bünyesine giren demir,çinko,bakır,alüminyum gibi madenlerle safiyetine zarar gelmiştir.

Akparti sayesinde Belediye Başkanlığı, milletvekilliği, meclis üyeliği, parti üyeliği gibi makamlarda görev alıp ta kamu gücünü kendisinin ve yakın çevresinin menfaatine artı değer olarak katanlar metal uyumsuzluğun baş aktörleridir. Akparti de siyasi makamlarda bulunmuş,yetkili ve etkili konumlarda görev almış her kişi kendi kendisini hesaba çekmelidir. Bugün geldikleri noktada sahip oldukları imkanları veya sahip olup da kaybettikleri imkanları partili bir kimse olarak değil de vatandaş X olarak aynı şekilde elde edebilirler miydi acaba? Bu sorunun cevabına ülke gerçekleri ortada iken kimse asla “evet” cevabı veremez.

Mesala ruhsatlandırma imkanı bulunmayan nice ticaret yerlerinin iktidar yandaşlığı sayesinde ruhsatlandırılması;İktidar partisinin sağladığı unvanların kamu nezdinde kullanılması karşılığında sağlanan kriptolu ticari ortaklıklar; Kamu yatırımı yapılacak bir yere öncesinde henüz kimse bilmezken birilerinin o bölgede arazi toplaması ve daha sonra kamu yatırımı sayesinde haksız kazanç sağlanması; Kaçak yapılara kadar göz yumma cüretkarlığı gösterilmesi; Adrese teslim ihalelerin paydaşlar arasında menfaatlenmeleri; Özel eğitim kurumları açmada parti unvanı sayesinde elde edilen ortaklıklar; Devlet imkanlarından alenen ayrıcalıklı olarak muhatap alınmalar; Bunlar “metal yorgunlukla” izah edilebilecek ve bertaraf edilebilecek hususlar değildir. Bunun adına ancak “Metal uyumsuzluk” denebilir. Parti bünyesine sirayet etmiş bu uyumsuz metal parçaları sökülüp atılmadığı takdirde seçmen artık hatıra oy vermeme moduna girebilir. “Metal Yorgunluk” adı verilerek İl ve ilçe başkanları değiştirmelerle bu tip siyasetçilerin partiye verdiği olumsuzluklar seçmen nezdinde silinemez. Önceleri teşkilat görevlileri arasında konuşulan kripto yolsuzluklar, rüşvetler, yandaş kayırmaları artık şehrin tüm mahallerinde ki seçmenlerin fısıltılarında yerlerini almış yüksek sesle konuşulur hale gelmiş durumdadır.

Bu kriptocu iktidar rüşvetçilerinin tespiti resmen belge bazında yapılıp cezalandırma imkanı sınırlı olsa da bunların tespiti ancak iktidar siyasetinde görev aldığı günden bu güne kendisinin ve yakın çevresinin sahip olduğu servete devlet otoritesi tarafından “nereden buldun?” sorgulaması sonucu ortaya çıkacaktır.

Ben Sayın Cumhurbaşkanımızın masasında Akparti iktidarı sayesinde hak ettiğinin çok üzerinde servet edinenlerin listesinin var olduğuna inanıyorum. Bu insanlara dolaylı olarak kulaklarına fısıldanıp görev sürelerinin dolması beklenmeksizin ve muhalefetin ne demesine bakılmaksızın kenara çekilmeleri sağlandığı takdirde veya yoğun bir bağımsız denetim teftişine tabi tutulmalarına başlanılması halinde 15 Temmuz ruhuna uymayan referandum sonucunun aksine yüzde yetmişlere varan bir seçmen desteğiyle önümüzde ki seçimlerin zaferle taçlanacağına inanıyorum.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.