islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4374
EURO
34,8362
ALTIN
2.447,29
BIST
9.885,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Aksaray’daki Dayakçı Öğretmen İle İlgili Karar Çıktı !

Aksaray’daki Dayakçı Öğretmen İle İlgili Karar Çıktı !
29 Aralık 2021 11:56
A+
A-

Aksaray’daki dayakçı öğretmen ile ilgili karar çıktı! Aileden ilk açıklama geldi…

Aksaray’ın Ortaköy ilçesindeki bir ortaokulda öğrencisini koridorda feci şekilde darbeden öğretmen ile ilgili soruşturma dün tamamlanmıştı. Karar bugün verildi. Türkiye’yi ayağa kaldıran öğretmen görevinden alındı. İşte son dakika haberinin detayları…

Aksaray’ın Ortaköy ilçesindeki bir ortaokulda öğrencisi S.T.K’yı tekme-tokat döven matematik öğretmeni Ali Rıza Yücel görevden alındı. Yücel’in bir daha öğretmenlik yapamayacağı belirtildi. S.T.K.’nın babası Duran K. ise, “Çok sevindik. Hak ettiğini almış” dedi.

DAYAKÇI ÖĞRETMEN GÖREVİNDEN MEN EDİLDİ

14 Aralık tarihinde Şehit Salih Aksu Ortaokulu’nda meydana gelen dehşette, matematik öğretmeni Ali Rıza Yücel, öğrencisi S.T.K.’yı okul koridorunda tekme tokat dövdü. Dayak görüntüleri ortaya çıkan Yücel, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Açığa alınan Yücel hakkında hakkında 1,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Ali Rıza Yücel hakkında yürütülen idari soruşturma tamamlandı ve dosya hafta başında Milli Eğitim Bakanlığına gönderildi. Milli Eğitim Bakanlığı’da dayakçı öğretmen Ali Rıza Yücel hakkında kararını verdi. Görevden alınan Yücel’in bir daha öğretmenlik yapamayacağı belirtildi.

BABA: HAK ETTİĞİNİ ALMIŞ

S.T.K.’nın babası Duran K.’da, “Çok mutlu olduk. Zaten bizimde beklentimiz bu yöndeydi. Böyle bir insanın bu kutsal mesleği yapmaması gerekiyordu. Geçmişte de şiddet eylemleri olmuş. Şimdi de bizim oğlumuza uyguladı. En azından bundan sonra başka çocuklara bir şey yapamayacak. Hak ettiğini almış. Oğlumuzda okula gitmeye başladı. İnşallah en kısa sürede toparlanacak” dedi.

SAKARYA’DAKİ ÖĞRENCİLERİNE DE DEHŞETİ YAŞATMIŞ

Ali Rıza Yücel’in, daha önce görev yaptığı Sakarya’daki bir okulda da öğrencilerine dehşeti yaşattığı ortaya çıkmıştı

Ali Rıza Yücel’in hem fiziksel hem de psikolojik şiddet uyguladığını iddia eden öğrencilerden G.K. (28) şikayetinde, “2004 -2007 yılları arasında Sakarya Erenler Yazılı İlköğretim Okulu’nda matematik öğretmeni olarak görev yapıyordu. O dönemde bana ve sınıf arkadaşıma psikolojik ve fiziksel şiddet uygulamıştır. Ağır hakaretler, aşağılama, bizden bir şey olmayacağına dair argo ithamlarda bulunuyordu. Üst sınıf bilgilerini de bize sorup, bilmediğimizde şiddet uyguluyordu. Aksaray’daki bu olayı görünce bize yaptığı şiddet aklıma geldi. Örneğin, öğretmen masası altına sokup, çoraplarını koklatıyordu. Çöp kovasının üstüne oturturdu. Bunun yanında sınıfın masa ve duvarlarını sildirip, dolapların arkasına sokuyordu. Bunlara bizzat şahit olduk ve bizzat yaşadık. Bu olaylar, travma olarak beynimize kazandı. Psikolojik sorunları olan bir öğrenmendir ve canı sıkıldıkça ‘siz bir b.kdan anlamazsınız’ diyerek dersi bırakırdı. 15 yıl önce hem sözlü hem psikolojik hem de fiziksel şiddet gördük. Biz yaşadık, başka çocukların bu travmaları yaşamasını istemiyoruz” dedi.

“PSİKOLOJİSİ BOZUK BİR ÖĞRETMENDİ”

Bir başka öğrenci N.C. de (28), CİMER’e yaptığı şikayetinde, “O dönemde bana ve diğer sınıf arkadaşlarıma psikolojik hem de fiziksel şiddet uygulamıştır. Hakaretlerde ve aşağılamalarda bulunmuştur. Lise düzeyi sorup, bilmediğimizde şiddet uyguluyordu. Öğretmen masası altına sokup, çoraplarını koklatır ve kitap dolabı arkasına sokup ‘sen bir böceksin’ deyip, örümcek ağı olan yerde bekletirdi. Çöp kutusunun üzerine oturtup, ‘sen çöpsün’ diyerek ders sonuna kadar bekletirdi. Sorduğu soruları bilemeyince ıslak bezle sıraları sildirdi. Eğer silmeksek ıslak bez ile yüzümüze vurur ve sırtımıza yumruk atardı. Psikolojisi bozuk bir öğretmendi. O dönem Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatılmış, derse girdiği ve darbettiği öğrencilerin ifadesine başvurulmuştur. Soruşturma sonrası öğretmenin görev yeri değişmiştir. 15 yıl önce bu olayları yaşadık. ‘Başka çocuklar yaşamasın’ diyerek CİMER’e şikayette bulunduk” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.