islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5277
EURO
34,9465
ALTIN
2.440,09
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

ALİ RIZA DEMİRCAN HOCADAN HALİL KONAKÇI’YA DÜZELTME

ALİ RIZA DEMİRCAN HOCADAN HALİL KONAKÇI’YA DÜZELTME
3 Şubat 2023 11:00
A+
A-

SORU: Hocam bugün bir sorumuz var size!

Oda TV  Cumhuriyet ve laiklik karşıtı olarak nitelediği Halik Konakçı ile ilgili olarak onun bir sözü üzerinden bir haber yaptı. Bu habere göre Halil Konakçı şöyle der:

  • Allah, Peygamberimiz Hz.Muhammed ile Hz. İsa’nın annesi Hz. Meryem’i Cennet’te evlendirecektir  …

Yapılan açıklama doğrumu dur?  Bu konuda görüşlerinizi rica edeceğiz.

ALİ RIZA DEMİRCAN:

Halil Konakçı genç bir kardeşimiz, onun cumhuriyet karşıtı olması mümkün değil.  Çünkü bilgili ve bilinçli Müslümanın Cumhuriyet karşıtı olması mümkün değil. Cumhuriyetin onaylanması ülkemiz şartlarında Cumhuriyetin kurucularının onaylanması anlamına gelemeyeceğine de işaret edelim.

Bir Müslümanın özellikle de ülkemizde uygulanan baskıcı, ötekileştirici ve dışlayıcı  laikliğe karşıt olması, hiç şüphesiz olması gerekendir. Eğer bu kardeşimizin böylesi bir özelliği varsa,  gerçekten takdiri şayandır.

Efendim, bendeniz Cennet hayatıyla alakalı özel bir çalışması olan, bu konuda bir kitabı bulunan araştırmacı yazar hocayım. Cennet hayatı Gayb’tır. Yani akıl ve duyu organları yoluyla bilinemez.

Bizim cennet hayatı ve cennet hayatında olacaklarla alakalı bilgiler için Kur’anî açıklamalara ihtiyacımız vardır. Ayrıca aziz peygamberimizin Kurân ile  örtüşen açıklamalarına muhtacız. Yaptığım çalışmalara dayanarak ifade ediyorum, aziz peygamberimiz efendimizin Hz. Meryem ile evlendirileceğine ilişkin hiçbir doğru rivayet yoktur, bu bilgi yanlıştır.

Aziz peygamberimizin evliliği ve de eşleriyle alakalı Kur’an-ı Kerimin Ahzab suresi ile Tahrim suresinde bize bilgiler sunulmaktadır. Kur’ân ‘da Hz. İsa’nın annesi Meryem hakkında da bilgiler verilmektedir. Hz Meryem’ın  adı Kur’an-ı Kerimde 30’a yakın yerde geçmektedir. Yani Hz. Peygamberimiz Kur’an’ın konusudur. Hz. Meryem’de böyledir. Ama yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de Allah’ın Hz. Meryem’i peygamberimiz efendimizle nikahlayacağı konusunda hiçbir bilgi yoktur!

Üzerinde hassasiyetle duracağımız bir konu da şu.

Kuran’ı-ı Kerimde yer almayan, aziz peygamberimizin Kur’an’la örtüşen beyanlarında yer verilmeyen hiçbir bilgi İslam’a mal edilemez.

İslam’a mal edilen bu tür bilgiler İslam’a fayda sağlamaz, zarar verir, Müslümanlara da hiçbir katkısı olmaz. Bilakis zararı olur, çünkü toplumda yer eden ve kabul gören hocaların ciddiye alınacak bu tür ifadeleri sonucunda yanlış bilgiler yerleşir. İslam’ın, inanç esasları gibi, eğitim sistemi gibi, ekonomik ve hukuk düzeni  gibi ana konulara yer vermeyen, üstelik hurafelere açık bir din olarak algılanmasına sebep olur ki vereceği zarar, tarif edilemez ve tahmin olunamaz.

Bu itibarla genç kardeşimiz Halil Konakçı’yı bir büyüğü olarak uyarıyorum. Bundan böyle Kur’an’a ve Kur’an’la örtüşen sünnete dayalı olmaksızın hiçbir ama hiçbir bilgiyi cemaatine aktarmamalı, sosyal medyada yayılmasına sebebiyet vermemelidir.

MİRATHABER.COM

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar
  1. Yasin dedi ki:

    Güzel bur açıklama olmuş. Halil hoca bu konuda olduğu gibi bazı konularda da çok hata yapıyor.