islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

ALLAH’IN DA BİR PLANI VARDIR

ALLAH’IN DA BİR PLANI VARDIR

Hamasİsrail savaşı hakkında bin bir türlü görüş var.

Okuduğumuz ve dinlediğimiz “İsrail’in Hamas’ı oyuna getirdiği görüşü dahil” bu görüşleri tekrar olacağı için özetlemeye gerek görmüyoruz. Ama çok çok önemli bir ayrıntı dikkatimizi çekiyor. Aşağıda değineceğiz

ALLAH, İNSANLARIN ZULMÜNE RAZI OLMAZ

Şanı yüce olan Allah, kulluk denemesine uğrattığı insanları, hayvanlardan da aşağı Esfel-i Sâfilin’e  düşebilecek şekilde  ama en güzel kıvamda yaratmıştır. Allah bütün mahlukatına olduğu gibi taşıdıkları öze melekleri saygı secdesine vardırdığı  özel yaratıkları olan insanlara da pek merhametlidir. Bunun için kendisine ve yasalarına inanmaya kâfirlerin de rızık maaşlarını ödemektedir.

Ne var k i Allah adaleti gereği kendisi cezalandırsa da kullarının kullarına zulmetmesini onaylamaz. Ama kendisinden korkmayacak ve insanlara merhamet etmeyecek zalimleri, İslam’a karşıtlık ve aykırılıkla nefislerine zulmeden zalimlere saldırtır ve böylece yeryüzünde bozgunculuğu önler/dengeleri korur. Okuyalım:

“…Eğer Allah insanların bir kısmıyla diğer bir kısmını bertaraf etmemiş olsaydı, yani adaleti gerçekleştirmek isteyen iyi insanlara, zalimlere karşı savaşma yetki ve görevini vermeyip insanları birbirlerine karşı savunmasız bırakmış olsaydı, dünyada haksızlık ve zulüm egemen olur, yeryüzü fesada boğulurdu. Fakat Allah, tüm varlıklara karşı lütuf sahibidir. Bu lütfunun tecellilerinden biri de, hak ve adaletin egemen olması için zalimlere karşı savaşa izin vermesidir.” (Bakar 2/251)

ALLAH DA PLAN KURAR

Yeryüzünde güçlü egemenlerin zulmüne tanık oldukça insanların dikkatlerinden kaçırdıkları hakikati hatırlarım yanı Allah’ın da bir plan planı olduğu  hakikatini…

“ (Zalimler) tuzak kurdular. Allah da onların tuzaklarına karşılık verdi. Allah tuzak kuranlara karşılık vermekte en güçlü olandır.” (Al-i İmran 3/54)

ÖNCE BAZI HAKİKATLRİ ÖĞRENELİM

Allah müminlere yardım etmeyi kendisine görev kılmıştır:

“… Müminlere yardım üzerimize Hak oldu.” (Sebe’ 30/47)

Yardım edilecek müminler, Allah’ın koyduğu adalet ve merhamet yüklü kuralları uygulayanlar ve bu kuralların hakimiyeti için mücadele edenlerdir:

Ey Müminler! Siz Allah’a yardım ederseniz Allah da size yardım eder ve dirençli kılar.” (Muhammed 47/7

Allah da yardım ederse, zafer yolları kolaylaştırılır (Talak 65/4) ve hiçbir düşman da size galip gelemez:

“ Allah size yardım ettiği sürece, hiçbir güç sizi yenemez. Ama eğer sizi yüzüstü bırakacak olursa, size O’ndan başka kim yardım edebilir?
Öyleyse, inananlar yalnızca Allah’a dayanıp güvensinler. (Al-i İmran 160)

Allah yardım ettiğinde az kişilerden oluşan gruplar, sayıları ve silahları pek çok olan gruplara galebe çalabilir.

“…Nice küçük ve inançlı topluluklar vardır ki, büyük fakat inançtan yoksun dev gibi orduları Allah’ın izniyle bozguna uğratmıştır. Zorluk ve sıkıntılar karşısında dayanır, direnç gösterir, inancınızı kaybetmeden mücadele devam ederseniz, Allah’ın izniyle zafer bizim olacaktır. Hiç kuşkusuz Allah, sabredenlerle beraberdir.” (Bakara 2/249)

Sabırlı küçük grupların galip gelmesi için gerekirse rüzgar ve yağmur gibi doğal varlıklar devreye sokulur. (Enfal 8/11) Bizim kafa gözlerimizle göremeyeceğimiz melek orduları da görevlendirilir:

“Ey iman edenler! Allah’ın size Hendek savaşında bahşettiği nimetleri hatırlayın: Hani Arabistan’ın dört bir yanından toplanıp gelen güçlü ve kalabalık düşman orduları, Medine’yi kuşatarak her taraftan üzerine saldırmışlardı. Fakat bir aylık kuşatmanın ardından Biz onların üzerine, ortalığı darmadağın eden buz gibi bir fırtına salmış ve ayrıca, sizinle omuz omuza savaş savaşan, fakat gözlerinizle göremediğiniz meleklerden ordular göndermiştik. Çünkü Allah, yaptığınız her şeyi görmekteydi.” (Ahzab 33/9)

HAMAS VE İSRAİL SAVAŞINA DÖNERSEK

Bu ışık saçan bilgiler çizgisinde Hamas – İsrail savaşına dönersek…İsrail’e nispetle mücahit sayısı ve silah çeşitleri az Hamas gibi bir grup yüreklerine korku salınacak İsrail’i çok rahat çökertebilir. Bu Amerika’ya rağmen olabilir. Çünkü Allar dilerse Amerika’yı da tarafsızlaştırabilir ve bu savaşın karşıtı da kılabilir.

YARDIM İKİ YOLLA GELİR

Allah, yardıma layık Müslümanlara yardımlarını iki yolla yapar. Ya Müslümanların aracılığıyla ya da doğrudan kuracağı kendi planıyla. Şimdilerde yaklaşık iki milyarlık İslam dünyasında! Amerika ve müttefikleri korkusunu aşıp tavır koyacak irade, güç ve yürek yok. Bu u sebeple Rabbimizin şu emrini uygulayamıyoruz:

“ Evet, onlarla savaşın ki, böylelikle Allah sizin ellerinizle onları cezalandırıp perişan etsin, onlara karşı size zafer ihsan etsin ve vaktiyle onlar tarafından işkenceye uğramış olan mümin bir topluluğun yüreklerine su serpsin,” (Tevbe 9/14)

Bu sebeple ilk yol kapalı. Açık olan Rabbimizin doğruda yardım yolu,

ALLAH’IN YARDIMINA KALDIYSAK İŞİMİZ KOLAY

Bizim ve Hamas’ın işi Allah’ın yardımına kalmıştır.

Ama sanılanın aksine İşimiz Allah’ın yardımına kaldıysa Hamas’ın müdafaa saldırısı hayır kapılarını açabilir. Zaferi de yaklaştırabilir.

Şimdi bütün mesele Allah’ın yardımını alacak şekilde Hamas’ın gücü ölçüsünde gerekli hazırlıkları yapıp ihlasla yola çıkıp çıkamadığında. Hamas’ın ve ona destek olacak Müslümanların samimiyeti ölçüsünde başarı sağlanacaktır. Bunda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Batı Şeria dahil Filistin her yıl iki bin beş yüz şehid zaten veriyor.

Mezalime dayanılamaz hale gelindiğinden HAMAS  bir ölüm kalım savaşı başlatmıştır. Hiç birimizin çoluk çocuğu aç, susuz v elektriksiz  kalmadı. Anası- babası, karısı ve çocuğu öldürülmedi. Hastaneleri ve okulları bombalanmadı ve yardımsız kalmadı. Hiç kimse  oturduğumuz yerden çayını yudumlarken dedikodu yapmasın ve maneviyatımızı törpülemesin.

Aslında bizim açımızdan gerçek başarı zulme başkaldırı ile fiili adımları atmaktır. Hendek harbi ve Hudeybiye sulhu, aleyhte görülen şartlarda yapılıp sonuçta zaferle taçlanmamış mıydı?

Hem sonra şehitlik ebedi cennetleri kazandıracak büyükler büyüğü bir kazanç değil mi? Kayıp yok.

Sözü, kafa ve gönül dilimize alıştırmamız gereken bir ayetle bitirelim:

“Öyle ya, Allah bize izlememiz gereken yollarımızı göstermişken, ne diye O’na güvenmeyelim ki? İşte bunun için, ey zalimler, bize çektirdiğiniz eziyetlere sonuna kadar göğüs gereceğiz. Mademki her şeyin sahibi Allah’tır, o hâlde sağlam bir güce dayanıp huzur ve emniyete kavuşmak isteyenler, yalnızca Allah’a güvensinler!” (İbrahim 14/12)

ALİ RIZA DEMİRCAN 

YAZARIMIZIN DİĞER YAZILARINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ