islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5716
EURO
34,7125
ALTIN
2.418,37
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Almanya 1 Milyon Türkü Vatandaşlıktan Atmaya Hazır

Alman yetkililer vatandaşlığa alındıktan sonra yeniden çifte uyruklu hale geldikleri için yaklaşık bir milyon Türkü Alman vatandaşlığından atmaya hazırlanıyor. Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyalet İçişleri Bakanı, 2000’den sonra Alman vatandaşı olanları tanımlamaları ve daha sonra Türk vatandaşı olup olmadıklarını kontrol etmeleri için belediyelere durumlarını soran bir resmi yazı gönderdi.

Almanya 1 Milyon Türkü Vatandaşlıktan Atmaya Hazır

Mirat Haber Ajansı

Alman yetkililer vatandaşlığa alındıktan sonra yeniden çifte uyruklu hale geldikleri için yaklaşık bir milyon Türkü Alman vatandaşlığından atmaya hazırlanıyor. Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyalet İçişleri Bakanı, 2000’den sonra Alman vatandaşı olanları tanımlamaları ve daha sonra Türk vatandaşı olup olmadıklarını kontrol etmeleri için belediyelere durumlarını soran bir resmi yazı gönderdi. Almanya’nın 2000 sonrası yasası, Almanya vatandaşı olmasından sonra başka bir ülkeden vatandaşlık almış olanlardan vatandaşlıklarını geri çekmesini mümkün kıldı. Kural, AB üye ülkelerinden vatandaşlık alanlar için geçerli değil. Alman medyasına göre, yaklaşık bir milyon Türk bilerek Alman vatandaşlık yasalarını ihlal etmekle suçlandıkları için vatandaşlıklarını kaybetmekle tehdit ediliyor. Rapora göre, 2017 yılında 112.211 vatandaşlığa kavuşan Alman vatandaşlarının yaklaşık 39.000’i AB üye ülkelerinden geldi ve %99’u orijinal vatandaşlıklarını korudu. Almanya’da Alman Türkleri genellikle çifte milliyet tartışmasının odak noktası, 530.000 iki pasaportu olan üçüncü büyük vatandaş grubu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.