islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2672
EURO
35,1122
ALTIN
2.468,34
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
21°C
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Almanya’da “İmparatorluk Vatandaşları” Yargı Karşısında

Almanya’da “İmparatorluk Vatandaşları” Yargı Karşısında
29 Nisan 2024 17:00
A+
A-

Almanya‘da “İmparatorluk Vatandaşları” Yargı Karşısında

Almanya’da Stuttgart, Frankfurt ve Münih’te yargılanan “İmparatorluk Vatandaşları” örgütü üyeleri, darbe planı ve terör örgütü üyeliği suçlamalarıyla mahkeme önünde. Stuttgart’ta başlayan ilk duruşmada 9 sanık, örgütün askeri kanadına mensup oldukları iddiasıyla yargılanırken, Frankfurt ve Münih’teki duruşmalar önümüzdeki aylarda başlayacak. Reichsbürger hareketi, Almanya’nın iç güvenliği için ciddi bir tehdit oluştururken, üyeleri arasında monarşistlerden Nazi taraftarlarına kadar geniş bir yelpaze bulunuyor. Dosyanın 425 bin sayfalık olması, Federal Cumhuriyet tarihindeki en büyük iç güvenlik dava dosyalarından biri olduğunu gösteriyor.

Almanya’da Darbe Planlamakla Suçlanan “İmparatorluk Vatandaşları” Yargı Karşısında

Almanya’da darbe planlamakla suçlanan “İmparatorluk Vatandaşları” örgütü üyeleri, Stuttgart’ta yargılanmaya başlandı. 26 sanıktan oluşan grup, Prens Heinrich Reuss’un liderliğindeki örgütün iddialı eylem planlarıyla yargılanıyor.

Stuttgart Yüksek Bölge Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada, örgütün askeri kanadına mensup olduğu iddia edilen 9 sanık, “terör örgütüne üye olmak” ve “vatana ihanet girişimine hazırlanmak” suçlamalarıyla karşı karşıya geldi. Duruşma, beklenenden daha geç başlamasıyla dikkat çekerken, mahkeme, ilerleyen süreçte daha fazla duruşma günü belirleyerek davayı sonuçlandırmayı planlıyor.

Diğer Şehirlerdeki Duruşmalar

Frankfurt ve Münih’teki yüksek bölge mahkemelerinde de “İmparatorluk Vatandaşları” davaları devam ediyor. Frankfurt’ta 21 Mayıs’ta başlayacak olan duruşmalar, elebaşı iddiasıyla suçlanan Prens Reuss’u da içerecek. Öte yandan, Münih’teki duruşmalar 18 Haziran’da başlayacak ve örgütün askeri kanadına mensup olduğu öne sürülen 8 sanık yargılanacak.

Bu duruşmaların tamamlanması için Frankfurt ve Münih mahkemeleri, ciddi bir planlama yapıyor. Frankfurt’taki duruşmaların 2025’in ocak ayına kadar sonuçlanması hedeflenirken, Münih’teki duruşmaların da aynı dönemde tamamlanması bekleniyor.

Reichsbürger Hareketi ve İç Güvenlik Tehlikesi

“İmparatorluk Vatandaşları” davası, Federal Cumhuriyet tarihinde devlet güvenliği açısından büyük bir önem taşıyor. 425 bin sayfalık dosya, Almanya’nın karşı karşıya olduğu iç güvenlik tehditlerinden sadece birini temsil ediyor.

Reichsbürger hareketi, Almanya’nın meşru devlet olarak tanınmasını reddeden ve şiddet eylemlerine hazır olduğu belirtilen bir grup. 23 bin civarında üyesi bulunan hareketin 2 bin 100 üyesinin şiddet kullanmaya eğilimli olduğu biliniyor.

Üyelerinin fikirleri geniş bir yelpazede olsa da, bazıları monarşist görüşlere bağlı kalırken diğerleri Nazi ideolojisine yakınlık gösteriyor. Bu grup, Almanya’nın hala askeri işgal altında olduğuna inanıyor ve mevcut devlet düzenini reddediyor.

Almanya’nın iç güvenliği açısından ciddi bir tehdit oluşturan Reichsbürger hareketi, devletin ve toplumun bu tür aşırı görüşlere karşı nasıl mücadele edeceği konusunda önemli bir test niteliği taşıyor.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.