islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,2646
EURO
36,9489
ALTIN
3.031,32
BIST
8.749,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Almanya’daki EURO 2024’te Karpuz Desenli Şapkalarla Filistin’e Destek

Almanya’daki EURO 2024’te Karpuz Desenli Şapkalarla Filistin’e Destek
25 Haziran 2024 09:00
A+
A-

Almanya‘daki EURO 2024’te Karpuz Desenli Şapkalarla Filistin’e Destek

İspanya-İtalya Maçı Öncesi Filistin’e Destek

20 Haziran’da İspanya-İtalya maçı öncesi taraftarlara Filistin bayrağı renklerini taşıyan karpuz desenli şapkalar dağıtıldı. Gelsenkirchen Stadyumu’nda İtalyan ve İspanyol taraftarlar, bu anlamlı etkinliğe yoğun ilgi gösterdi. Etkinliğin sponsorlarından Mehmet Şimşek, amaçlarının Filistin’deki zulme dikkat çekmek olduğunu belirtti. Şimşek, “Filistinli kardeşlerimize yapılan zulüm konusunda sesimizi duyurmak istedik. Müslüman kardeşlerimiz duyarlı olup bir şeyler yapmak zorunda” dedi.

Şimşek, şapkaların bir kısmının dağıtıldığını ancak geri kalanının polisin engellediğini söyledi. Yaklaşık 50 bin şapka ürettiklerini belirten Şimşek, “Bu şapkaları dağıtmak istedik ancak izin verilmedi. Bunun yeri olmadığını söylediler” dedi. Taraftarlar ise bu duruma tepki gösterdi ve etkinliğe destek verdiklerini dile getirdi.

Türkiye-Portekiz Maçı Öncesi Filistin’e Destek

22 Haziran’da Türkiye-Portekiz maçı öncesinde Dortmund’da da taraftarlara karpuz desenli şapkalar dağıtıldı. Etkinliğin öncülerinden Vahdettin Bayram, Filistin’deki zulmü Avrupalılara duyurmayı amaçladıklarını söyledi. Bayram, “Gazze’de yaşanan zulme dikkat çekmek için şapkalar ürettik ve dağıttık” dedi. Ürettikleri şapkaların Filistin bayrağı renklerini taşıdığını belirten Bayram, “Adaletsizliğe karşı bir çalışma başlattık ve Avrupa Şampiyonası boyunca devam ettireceğiz” dedi.

Bayram, etkinliğe destek veren herkese teşekkür etti ve taraftarların ilgisinden memnun olduklarını belirtti. Taraftarlar, Filistin davasına dikkat çeken bu etkinliği desteklediklerini ifade ettiler. Şapkaların dağıtımı sırasında stadyum çevresinde yoğun bir kalabalık oluştu ve etkinlik büyük ilgi gördü.

İskoçya-Macaristan Maçı Öncesi Filistin’e Destek

Bugün Stuttgart’ta İskoçya-Macaristan maçı öncesinde de taraftarlara karpuz desenli şapkalar dağıtıldı. Etkinliğe katılanlar, Filistin bayrağı renklerini taşıyan şapkaları büyük bir coşkuyla karşıladı. Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Milletvekili Volkan Baran da etkinliğe katılarak Filistin’e destek verdi. Baran, “Filistin’de olanlara dünyanın gözünü kapatmaması gerekiyor” dedi.

Baran, İsrail’in Filistin’e karşı uyguladığı politikalara dikkat çekti ve uluslararası toplumun bu duruma sessiz kalmaması gerektiğini vurguladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun kendi ülkesinde yargılanması gerektiğini belirten Baran, “İsrail halkının yarısı da hükümetine karşı protesto yapıyor” dedi. Taraftarlar, Filistin’e destek veren şapkalarla stadyum çevresinde dolaşarak dayanışma mesajı verdiler.

Taraftarların Gazze’ye Desteği

Şapkalar, şehir merkezinde ve stadyum önünde taraftarlara dağıtıldı. Taraftarlar, Filistin’e destek vermekten mutluluk duyduklarını belirttiler. Ayşe Can, “Biz Türk halkı olarak her zaman Filistin’in yanındayız” dedi. Can, milli maçın olduğu böyle bir günde Filistin’e destek olmanın önemine dikkat çekti. Taraftarlar, Gazze’deki zulme dikkat çekmek için yapılan bu etkinliğe büyük ilgi gösterdi.

Taraftarlar, karpuz desenli şapkalarla Filistin’e olan desteklerini göstermekten gurur duyduklarını belirttiler. Etkinlik, Avrupa Futbol Şampiyonası boyunca devam edecek ve Filistin davasına dikkat çekmeye devam edecek. Bu anlamlı etkinliğe katılan tüm taraftarlar, Gazze’ye desteklerini göstermenin mutluluğunu yaşadılar.

Etkinliğin Amacı ve Mesajı

Etkinliğin amacı, Filistin’deki zulme dikkat çekmek ve uluslararası toplumun sessiz kalmamasını sağlamaktı. Taraftarlar, Filistin bayrağı renklerini taşıyan karpuz desenli şapkalarla dayanışma mesajı verdiler. Etkinliğin organizatörleri, Gazze’deki zulme dikkat çekmek ve Filistin davasına destek vermek için bu etkinliği düzenlediklerini belirttiler. Taraftarlar, bu anlamlı etkinliğe büyük ilgi gösterdi ve Gazze’ye destek mesajı verdiler.

Almanya’daki 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası, Filistin’e destek vermek için yapılan bu etkinlikle de hatırlanacak. Taraftarlar, karpuz desenli şapkalarla Filistin’e olan desteklerini gösterdiler ve Gazze’deki zulme dikkat çektiler. Etkinlik, Avrupa Futbol Şampiyonası boyunca devam edecek ve Filistin davasına dikkat çekmeye devam edecek…

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.