islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5139
EURO
34,9434
ALTIN
2.435,50
BIST
9.792,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Arabistan Afrika Arasında Kalan Mülteciler Boğuldu

Arabistan Afrika Arasında Kalan Mülteciler Boğuldu

Mirat Haber Ajansı

Uluslararası Göç Örgütü’ne (IOM), insan kaçakçılarının Cibuti yakınlarındaki bir tekneden indirmeye zorlamaları sonrasında en az sekiz Afrikalı göçmenin boğulduğunu ve 12 göçmenin kayıp olduğunu bildirdi. Yapılan açıklamaya göre 14 göçmen hayatta kaldı ve tıbbi bakım görüyor. Göçmenlerin hepsinin, COVID-19 sınırlarının kapanması nedeniyle Yemen üzerinden Suudi Arabistan’a ulaşamadıktan sonra Afrika Boynuzu’na dönen Etiyopyalılar olduğuna inanılıyor. Yemen’deki salgın ve çatışma, Körfez ülkelerine olan yolculuğu daha tehlikeli hale getirdi ve bazı göçmenler geri döndü.

IOM’nin yardım ettiği görgü tanıklarına göre, üç kaçakçı genç erkekleri ve kadınları denizdeyken şiddetli bir şekilde gemiden çıkarmaya zorladı. Kaçakçıların göçmenleri bu yolla istismar ettiği biliniyor, birçoğu ödemek zorunda kalıyor veya aileleri seyahati kolaylaştırmak için büyük meblağlar ödemek zorunda kalıyor. Sekiz ceset karaya çıktı ve yetkililer tarafından Cibuti’ye gömüldü. IOM, son üç hafta içinde Yemen’den yaklaşık 2.000 göçmenin Cibuti’ye geldiğini söyledi. 2017 yılında, Somali ve Etiyopya’dan 50 kadar göçmen, bir kaçakçının onları Yemen açıklarında denize sürmesiyle bile bile boğuldular. 2018’de,Yemen açıklarında bir tekne alabora olduğunda en az 30 mülteci ve göçmen ölmüşken, hayatta kalanlara da silahla ateş edilmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.