islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3241
EURO
35,1067
ALTIN
2.300,79
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

‘ASELSAN satıldı’ Yalanı Bir Kez Daha Ellerinde Patladı

‘ASELSAN satıldı’ Yalanı Bir Kez Daha Ellerinde Patladı
18 Aralık 2021 17:01
A+
A-

CHP’li Mahmut Tanal’ın ‘ASELSAN Katarlılar’a satıldı’ yalanına CHP’li medya da ortak oldu. CHP’li Tanal’ın başlattığı asılsız habere ASELSAN’dan yalanlama geldi. ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Görgün sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Türk milletinin göz bebeği ASELSAN, küresel bir Türk şirketi olarak, 12 farklı ülkede aktif faaliyet göstermekte, 73 ülkeye ihracat yapmaktadır. Sözü geçen ASELSAN QSTP-B adlı Katar’daki şubemiz %100 ASELSAN’a ait olup 19 Ocak 2021 tarihinde KAP’ta ilan edilmiştir.” ifadelerini kullandı. İşte CHP’lilerin algısını çökerten o açıklama:

Cumhuriyet Gazetesi tarafından yapılan asılsız haberlere ASELSAN’dan net bir yanıt geldi. ASELSAN Genel Müdürü Haluk Görgün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, ASELSAN’ın satıldığı iddialarını yalanlarken, “Bu haber başlığı aldatıcı ve gerçeği yansıtmayan bir başlıktır. Türk milletinin göz bebeği ASELSAN, küresel bir Türk şirketi olarak, 12 farklı ülkede aktif faaliyet göstermekte, 73 ülkeye ihracat yapmaktadır.” ifadelerini kullandı.

CHP’nin Yalanı

CHP Milletvekili Mahmut Tanal’ın Meclis’e verdiği soru önergesinin ardından CHP meydası da harekete geçmiş ve ASELSAN Katar’lı oldu başlıkları atılmıştı. “Resmen ilan edildi: ASELSAN ‘QATAR’lı oldu!” başlığıyla yalana ortak oldu. ASELSAN’ın Türk Marka ve Patent Kurumu’na başvurarak “aselsan QATAR” markasını tescil ettirmesinin ardından, şirketin Katarlılar’a satıldığı yönünde gerçeği yansıtmayan algılar oluşturan Başta Mahmut Tanal olmak üzere CHP medyasına yanıt ASELSAN Genel Müdürü Haluk Görgün’den geldi.

 “Aldatıcı ve Gerçeği Yansıtmıyor”

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Görgün haberin aldatıcı ve gerçeği yansıtmadığını belirtirken, “Türk milletinin göz bebeği ASELSAN, küresel bir Türk şirketi olarak, 12 farklı ülkede aktif faaliyet göstermekte, 73 ülkeye ihracat yapmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Haluk Görgün sözlerini şöyle sürdürdü;
Global pazarlarda faaliyet yürüten şirketimiz, yurt dışında da açtığı ofislere verdiği ismini ve markasını tescil faaliyetleri ile korumakta ve bunu rutin bir uygulama olarak gerçekleştirmektedir.

Yüzde Yüz ASELSAN’a Ait

19 Ocak’ta KAP’a ilan edildiğini sözlerine ekleyen Görgün, ASELSAN QSTP-B Katar’daki şubemiz %100 ASELSAN’a aittir dedi.

Hukuki Süreç Yapılacak

Görgün sözlerini şöyle tamamladı: Millî değerlerimizi yıpratmak yanlıştır, milletimize haksızlıktır. ASELSAN hakkındaki gerçek dışı iddialara ve bu iddiaları kaynak göstererek yapılan haber ve paylaşımlara karşı tüm hukuki süreçlerimiz başlatılmıştır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.