islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5317
EURO
34,8626
ALTIN
2.441,40
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Aşı karşıtı propagandayla mücadele için İngiliz Ordusu Birimi

Aşı karşıtı propagandayla mücadele için İngiliz Ordusu Birimi
Mirat Haber Ajansı

İngiliz Ordusu Bilgi Harp Birimi’nin, koronavirüs aşısının piyasaya sürülmesinden önce aşı karşıtı propagandayla mücadele etmek için konuşlandırılacağı ortaya çıktı. Sızan belgeler, İngiliz vatandaşlarının çevrimiçi olarak nasıl hedef alındığını öğrenmek için askerlerin Covid-19 içeriği için siber uzayı zaten izlediklerini gösterdi. Üç potansiyel aşının yaklaşık yüzde 90 etkililiğe sahip olduğu tespit edildiğinden, İngiltere çevresinde gerçekleşen kilitlenme ve aşı karşıtı protestoların sayısındaki artışın ortasında geldi. Savunma kültür uzmanı birimi 2010 yılında Afganistan’da başlatıldı ve ordunun genellikle psikolojik operasyon ekipleriyle çalışan 77. Tugayına bağlı. Rusya da dahil olmak üzere düşman devletlerden aşı dezenformasyonuyla ilgili bir soruşturma başlatılacak.

Hükümet, önümüzdeki ay ülkeyi toplu aşılar için hazırlarken, ekip, devasa görevine yardımcı olmak için profesyonel ve yedek askerler toplamaya başlayacak. Oxford Street’e gitmeden önce Hyde Park’ta yüzlerce kişinin toplanmasının ardından dün Londra’nın merkezinde en az 155 anti-kilitlenme protestocu tutuklandı. Göstericiler Westminster’da ‘sana utanç ve özgürlük’ sloganları atarak yürüdüler. Noel elfleri gibi giyinmiş diğerleri, ‘Noel için tek istediğim özgürlüğüm geri geldi’, ‘Yüz maskelerinden kurtulun’ ve ‘Bizi kontrol etmeyi bırakın’ yazılı işaretler salladılar. Bu ayın başlarında işletmeler, kilitlenme sırasında kapatmayı reddettikleri için on binlerce sterlin para cezasına çarptırıldı. Bakanlar, çevrimiçi propagandanın halkın koronavirüs kilitlenmesi ve aşısı üzerindeki etkisi konusunda alarma geçti. Aşıların izlenebilir mikroçipleri insanlara yerleştirmek için bir kapak olduğunu iddia eden gibi birkaç komplo teorisine çevrimiçi olarak erişilebilir. Bir BioNTech ve Pfizer tedavisi günler içinde onaylanacak ve 7 Aralık’ta enjeksiyonların önünü açacak. Daha sonra, NHS çalışanlarından başlayarak mümkün olduğunca çok kişinin aşılanmasını sağlamak için televizyon ve radyoda bir kamu kampanyası başlatılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.