islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3695
EURO
35,0050
ALTIN
2.325,46
BIST
9.127,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Rusya hipersonik uzay füzesi stratejileri değiştirebilir

Rusya hipersonik uzay füzesi stratejileri değiştirebilir
Mirat Haber Ajansı

Rusya, geçen ayın sonunda uzayda ABD uydularını yok edebilen, 15bin km/saat korkunç hızında yeni “yıldız savaşları” balistik füzesini test etti. Kremlin’e göre roket, Kazakistan’daki Sarı-Şagan test sahasından fırlatıldı ve bir deneme hedefi ortadan kaldırmıştı. Putin’in Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan görüntülerde, bir alev topu içinde havalanan hava ve uzay saldırılarına karşı korumak için tasarlanmış silah gösterilmişti. Ancak, füzenin testteki kesin performansı veya hedef hakkında hiçbir ayrıntı açıklanmamış ve silah, gizlilik içinde esrarengiz konumda kalmıştı.

Amerika Birleşik Devletleri Uzay Komutanı John Raymond Nisan ayında yaptığı açıklamada, Rusya’nın dünya dışı önleme füzelerinin ABD’nin yakın uzaydaki çıkarlarına meydan okuduğunu söyledi. Aralık ayı içinde de çok sayıda yorum ve tartışma gerçekleşti. Rus sistemi, düşük Dünya yörüngesindeki uyduları bile yok edebiliyor. Rusya’nın 14Ts033 Nudol adlı hareketli bir uzun menzilli dünya dışı önleme füzesi geliştirdiği biliniyor. İki aşamalı 14Ts033, Moskova’nın hava sahasını korumak için geliştirilmekte olan yeni A-235 füze savunma sisteminde kullanılabilir. Uzmanlar, 1000km menzil ile Mach 12’ye ulaşabileceğini söylüyor. Füzenin amacı, kıtalararası balistik füzelerin ve uzay gemilerinin savaş başlıklarını alçak Dünya yörüngelerinde yok etmek. Eğer bu tam kullanıma girerse, nükleer savaş strtaeilerinde 2021’de ciddi değişiklikler yapılması gerekebilir.

Diğer Dünya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/dunya/

Diğer Avrasya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/avrasya/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.