islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3307
EURO
35,0310
ALTIN
2.282,61
BIST
8.974,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Atatürk gelse ve ‘evet’i savunsa ben yine karşısında olurdum

Atatürk gelse ve ‘evet’i savunsa ben yine karşısında olurdum

1986 yılında kurulan Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), Ankara Şubesi, Parlamento İlişkileri Komisyonu (PİK) ile birlikte düzenlediği “Anayasa Değişikliği ve Referandum” toplantılarının üçüncüsünde Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı Metin Feyzioğlu’nu konuk etti.

Feyzioğlu konuşmasında referandumda “hayır” denmesi gerektiğini savunurken, bu kavganın ülkeye en çok da ekonomik açıdan zarar verdiğini vurgulayarak şöyle dedi:

“Benim Binali Bey ya da Tayyip Bey ile bir sorunum yok. Sistemle sorunum var ve bu getirilmek istenen sistem kriz doğurur. Türkiye başkanlık ile yönetilir, ama sorun yönetenin denetimsiz bırakılmasıdır. Getirilmek istenen sistemde hiçbir denetim organı yok başkanı denetleyecek. Bunun çözümü Cumhurbaşkanı’nın anayasaya uymasıdır, anayasanın Cumhurbaşkanı’na uydurulması değil… Bugün Atatürk gelse ve ‘evet’i savunsa ben yine karşısında olurdum. Çünkü bu yanlış. En başta hukuksal olarak yanlış bir durum var ortada.”

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.