islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4195
EURO
34,8299
ALTIN
2.430,39
BIST
9.971,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

ON BİNLER GALATA KÖPRÜSÜNDE

ON BİNLER GALATA KÖPRÜSÜNDE
1 Ocak 2024 15:13
A+
A-

“Cami Önlerinde Toplanan Binlerce Vatandaş, Sabah Namazında Şehitler ve Filistin İçin Dua Etti”

Galata Köprüsü’nde Toplanan Kalabalık, Şehitlere Rahmet ve Filistin‘e Destek İçin Yürüdü.

İstanbul’da düzenlenen etkinlikte, cami önlerinde toplanan kalabalık, şehitlere rahmet ve Filistin’e destek amacıyla Galata Köprüsü’nde bir araya geldi. Sabah namazının ardından dua eden katılımcılar, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “İşbirlikçi hainler hesap verecek” gibi sloganlar attı. Camilere yoğun katılım nedeniyle Yenikapı sahil yolunda trafik yoğunluğu yaşandı.

“Süleymaniye Camii’nde Kılınan Namazın Ardından Galata Köprüsü’ne Yürüyenlerin Arasında Siyasi Temsilciler de Vardı”

Sabah namazından sonra Sultanahmet ve Süleymaniye’den yürüyüş başladı. Galata Köprüsü’ne doğru yürüyenler arasında siyasi liderler de vardı. Ayrıca, binlerce vatandaş da bu etkinliğe katılım gösterdi.. Ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla yürüyenler, Ayasofya ve Sultanahmet meydanlarında topluca namaz kıldı. Bazı vatandaşlar camilere sığmadığı için Ayasofya Meydanı ve Sultanahmet meydanlarındaki yeşil alanlarda seccadeler üzerinde saf tuttu.

Galata Köprüsü’ne ulaşmak üzere hareket eden katılımcılar arasında Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe gibi siyasi temsilciler de yer aldı. Yürüyüş sırasında atılan sloganlar ve taşınan pankartlar, Filistin’e destek ve şehitlere rahmet mesajlarını taşıdı. Etkinlik, bu mesajlarla dolu bir atmosferde gerçekleşti.

“Galata Köprüsü Yürüyüşünde Gençlik ve Spor Bakanı, Sağlık Bakanı ve Siyasi Liderler Katılımcılara Destek Verdi

Binlerce kişi Galata Köprüsü civarında toplandı, destek için yürüdüler. Ayrıca, 200’e yakın balıkçı teknesi de yürüyüşe katıldı.. Katılımcılar, çeşitli sloganlar ve tekbirlerle şehitleri anarken, İsrail’e karşı tepkilerini dile getirdi. Yürüyüş kapsamında kentin dört büyük camisinde sabah namazı kılındı. Bunun ardından katılımcılar Galata Köprüsü’ne kadar kortejler eşliğinde ulaştılar.

Türkiye’deki geniş katılımlı destek gösterisiyle bu etkinlik, şehitlere rahmet mesajı sundu. Aynı zamanda, Filistin’e dayanışma mesajlarının birleştiği anlamlı bir buluşma oldu.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE