islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4649
EURO
34,8352
ALTIN
2.421,86
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

Avrupa Adalet Divanı’ndan ‘başörtüsü’ aleyhine karar

Avrupa Adalet Divanı’ndan ‘başörtüsü’ aleyhine karar

Avrupa Birliği’nin üst mahkemesi Avrupa Adalet Divanı (AAD), kadınların çalışırken başörtüsü takıp takmamasına dair verdiği ilk kararda, işverenlerin gözle görülebilir dinî semboller giyilmesini yasaklayabileceği kararını verdi.

Reuters’ın haberine göre, Lüksemburg merkezli AAD, Fransa ve Belçika’da iki kadının başörtülerini çıkarmayı reddetmelerinin ardından işten çıkarılmaları üzerine açtıkları dava sonucu ortak karar verdi. Mahkeme tarafından yapılan açıklamada, “Herhangi bir siyasî, felsefî veya dinî sembolün giyilmesini yasaklayan bir iç kural, direkt olarak ayrımcılık anlamına gelmez”denildi. Her iki davada da Belçika ve Fransa’daki temyiz mahkemeleri, AAD’nin AB içtihatları doğrultusunda konuyla ilgili mütalaa vermesini istemişti.

Mahkemenin kararında yer alan bilgilere göre, Belçika’da özel bir şirkette resepsiyon görevlisi olarak çalışan Samira Achbita, işe girdikten üç yıl sonra başörtüsü takmaya karar verince, şirketin “tüm siyasî, felsefî ve dinî sembolleri yasaklaması” sebebiyle işten çıkarılmış, ardından Belçika makamlarına dava açmıştı. Asma Bougnaouiise Fransa’da stajyer olarak girdiği bir şirkette daha sonra işe alınmış, bir müşterinin şikâyeti üzerine “tarafsızlık ilkesince” başörtüsünü çıkarması istenmişti. Bougnaouide başörtüsünü çıkarmayı reddettiği için, işten çıkarılmış ve bunun üzerine dava açmıştı.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.