islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3184
EURO
35,1145
ALTIN
2.295,76
BIST
9.049,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Alman Göstericilerden Midilli’deki Mültecileri Kurtarın Çağrısı

Alman Göstericilerden Midilli’deki Mültecileri Kurtarın Çağrısı

Mirat Haber Ajansı

Almanya’nın Berlin, Hamburg, Frankfurt ve Leipzig şehirlerinde yaklaşık 3.000 protestocu, kendi hükümetlerini ve AB’deki ülkeleri Yunanistan’daki Moria mülteci kampından gelen tüm mültecileri kabul etmeye çağırdı. Yunanistan’ın Midilli adasındaki Moria kampı, bu hafta çıkan yangınların yerleşimi kasıp kavurmasının ardından yerle bir oldu. Aşağı yukarı 4.000 çocuk da dahil olmak üzere yaklaşık 13.000 insan şu anda yerinden edilmiş, barınaksız durumda, birçoğu yol kenarında veya tarlalarda uyuyor. Hak grupları, oradaki tehlikeli koşullarla ilgili defalarca uyarıların ardından kampların yangından çok önce boşaltılması gerektiğini söyledi. Ocak ve Ağustos ayları arasında, 3.000’den az kişi kapasitesi olan ancak 13.000 kişi tıkılan Moria kampındaki gerilimlerde beş kişi bıçaklandı.

Yaz boyunca Yunanistan, koronavirüs salgını sırasında mültecileri Türkiye’ye sınır dışı ettiği için eleştirildi. Ayrıca bu hafta, kampanyacılar Almanya parlamentosunun önüne 13.000 sandalye koyarak tüm Yunan ada kamplarının kapatılması çağrısında bulundu. Moria kampında saklanan her mülteci için bir sandalye temsili olarak gösteride kullanılmıştı. 1000 mülteci kabul etme sözü veren Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti de dahil Almanya’nın bazı federal eyaletleri mültecileri kabul etmeye hazır olduklarını söylediler. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Mass, diğer AB ülkelerini adım atmaya ve mülteci almaya çağırdı. Almanya, dünyadaki en yüksek beşinci mülteci nüfusuna sahip ülke.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.