islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5975
EURO
35,0012
ALTIN
2.451,45
BIST
9.792,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

AVRUPA, RUS MEDYASINDAN NEDEN KORKUYOR!

AVRUPA, RUS MEDYASINDAN NEDEN KORKUYOR!
11 Mart 2023 09:00
A+
A-

Litvanya Radyo ve Televizyon Komisyonu, resmî web sitesinde ülkede yasaklanan beş Rus televizyon kanalının IP adreslerine erişimin engellenmesi talimatını verdi. Rusya Gazeteciler Birliği sekreteri Timur Shafir, Sputnik radyosunda bunu paradoksal bir durum olarak nitelendirdi.

Komisyon, monitorlama sırasında, yasaklı TV kanalları olan NTV, Channel One, Russia 1, Russia 24 ve RTR Planet kanallarına yapılan bu işlemin, sunucuların IP adresleri kullanılarak alındığı tespit edildi.

IP adreslerine erişimin beş iş günü içinde engellenmesi gerektiği açıklandı.

Rusya Gazeteciler Birliği sekreteri Timur Shafir, Sputnik radyosuna yaptığı açıklamada, Baltık ülkelerindeki Rus medyasına ilginin yüksek olduğunu söyledi.

Timur Shafir, “Rusya’dan gelen bilgilere çok yüksek bir ilgi var. Ve yalnızca Avrupa’da oluşmaya başlayan bilgi toplama merakı zemininde güçleniyor. Durum paradoksal bir hal almaya başlıyor. Yirmi yıl önce bile, herkes bir şekilde bilgi savaşı çağının geçtiğine inanıyordu. Sonuç olarak, istenmeyen bilgileri yasaklama yöntemlerindeki teknik gelişmeler de dahil olmak üzere, bu zamanlar sadece geride kalmadı, aynı zamanda daha da kötüleşti” dedi.

Kısıtlamaları başlatanın, geleneksel olarak bilgiye en özgür erişimi savunan Batı olduğunu söyledi.

Timur Shafir sözlerini, “İnanılmaz bir olguya tanık oluyoruz, daha önce bize nihai gerçek olarak sunulan tüm ifade özgürlüğü ve özgür gazetecilik sloganları Batı tarafından basitçe bir kenara atıldı. Batı toplumunda alternatif bilgilere erişimin tamamen yasaklandığını gözlemliyoruz. Aslında Avrupa’da, büyük bir soğukkanlılıkla sansür uygulandı.” diyerek tamamladı.

Çeviri: Zehra Kaplan

Kaynak: https://radiosputnik.ria.ru/20230309/rossiyskie-smi-1856848183.html

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.