islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C

AVRUPA YAHUDİLİĞİ DE KORKU İÇİNDE

AVRUPA YAHUDİLİĞİ DE KORKU İÇİNDE
1 Aralık 2023 10:44
A+
A-

Avrupa’da Yahudi toplumu içinde antisemitizm endişesi yükseliyor.

Euronews

Berlin’de 450 üyeli bir topluluk olan Kahal Adass Jisroel’in yöneticisi 37 yaşındaki Anna Segal, “Bazılarımız panik halinde” diyor.

Michel Dreifuss Cenevre’de yaşıyor ancak kendisini Hamas ile İsrail arasında yaşanan savaşın etkilerinden o kadar da uzakta hissetmiyor.

64 yaşındaki emekli Michel Dreifuss, geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir mitingde “Dün göz yaşartıcı gaz spreyi aldım” diyor. Sebebini ise Avrupa’da artan antisemitizm kaynaklı güvenlik endişesine bağlıyor.

İsrail’de ekim ayında yaklaşık 1.200 kişinin Hamas militanları tarafından öldürülmesi, Holokost’tan bu yana Yahudilere yönelik en büyük katliam oldu.

srail’in Hamas kontrolündeki Gazze’ye başlattığı hava saldırılarında 10 bini aşkın kişi öldü ve savaşın etkileri yüzyıllardır Yahudi karşıtı nefrete fazlasıyla aşina olan bir Avrupa’yı sarstı.

Avrupa’da yükselen antisemitizmle ilgili endişeler kısmen İkinci Dünya Savaşı öncesinde ve sırasında Yahudilerin başına gelenlerden kaynaklanıyor.

Bu da Yahudilere karşı ayaklanmaların ve Nazi vahşetinin kurbanı olan insanlardan sadece bir ya da iki nesil uzakta olanlar için özellikle korkutucu hale geliyor.

Pek çok Yahudi, öldürülen İsrailliler ve rehinelerin yakınları için empati eksikliği olduğunu düşünüyor.

GÖRÜNEN KÖY KILAVUZ İSTEMEZ

Parasal ve Medyasal güçle insanlığı nereye ve ne zamana kadar kandırabilirsiniz? Biz, İsarail attığı her bomba ile kendisini ve dünya Yahudiliğini bombalıyor, demiştik.

Amerika ve İngiltere’nin  dünya halklarının nefreti ve düşmanlığından Yahudiliği koruma gücü yoktur.

 

İSRAİL            DÜNYA YAHUDİLİĞİ             KORKU