islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Avrupalılar Araç Alırken Milliyetçi!

Avrupalılar Araç Alırken Milliyetçi!
7 Şubat 2022 13:05
A+
A-

Avrupa’da tüketiciler çoğunlukla kendi ülkelerinin otomobil markalarını tercih ediyor. Büyük otomotiv ülkesi olan ABD ve Çin’de ise en çok satanlar markalar yabancı. Güçlü otomotiv sektörüne sahip ülkelerde, tüketicilerin kendi markalarını tercih ettiği görülüyor. En çok satanlar listesinde o ülkeye ait markalar ilk sıralarda yer alıyor. Car Industry Analysis verilerine göre Almanya’da en çok satan markalar arasında BMW ilk sırada yer aldı. Volkswagen ikinci, Peugeot üçüncü, Audi dördüncü, Mercedes-Benz beşinci oldu.

Otomotiv ülkesi Fransa’da Peugeot en çok satan marka oldu. Onu Renault, Citroen, Dacia ve Volkswagen izledi. İtalya’da en fazla satılan marka Fiat. En çok satan modeller sıralamasında ise Fiat Panda, Fiat 500, İtalyan Lancia Ypslion ilk üçte yer alıyor.

Sadece Avrupa’da değil dünyada da benzer bir durum söz konusu. Japonya’da en çok satan 10 marka sırasıyla Toyota, Honda, Suzuki, Daihatsu, Nissan, Mazda, Subaru, Mitsubishi, Mercedesbenz, Lexus. Güney Kore’de de Kia, Hyundai, Genesis en çok satanlar listesinde ilk sıralarda yer alıyor.

ABD VE ÇİN FARKLI 

ABD ve Çin’de ise durum biraz farklı. Çin’de en çok satan ilk beş marka arasında bir tek Çinli var. Volkswagen ilk sırada yer alırken, Toyota ikinci Honda üçüncü, Geely dördüncü, Nissan ise beşinci sırada bulunuyor. ABD’nin en çok satan ilk beş markası arasında iki Amerikan, üç Japon marka var. Listede Toyota birinci sırada yer alıyor. Onu Ford, Chevrolet, Honda, Nissan izliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.