islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5069
EURO
34,7940
ALTIN
2.417,90
BIST
9.679,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Bangladeş Rohingya kampında yangın binlerce kişiyi barınaksız bıraktı

Bangladeş Rohingya kampında yangın binlerce kişiyi barınaksız bıraktı
Mirat Haber Ajansı

Birleşmiş Milletlere göre, Bangladeş’in güneyindeki Rohingya (Arakanlı) mülteci kamplarında binlerce kişiye ait evleri kül eden bir yangın çıktı. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Perşembe günkü yangında 550’den fazla sığınağın yanı sıra 150 dükkan ve kar amacı gütmeyen bir kuruluşa ait bir tesisin tamamen veya kısmen tahrip edildiğini söyledi. Barınaklar en az 3.500 kişinin eviydi. Fotoğraflar ve videolar, Nayapara Kampı’nı çocuklar da dahil olmak üzere ailelerle birlikte, omuzlarındaki evlerinden bir şey kurtarabileceklerini görmek için kömürleşmiş oluklu saçları incelediklerini gösterdi. Ancak beton direkler ve birkaç ağacın kabuğu dışında onlarca yıldır ayakta duran kamptan çok az şey kaldı. Yangın tam da Bangladeş hükümetinin Arakanlıları mevcut kamptan alıp uzak bir adaya nakil etme ikna çabaları sırasında uygun bir zamanda çıktı.

Image

Soykırımcı Budist Myanmar ile umursamaz Müslüman dünyası

Bangladeş’in güneyindeki anakara kamplarında bir milyondan fazla Rohingya yaşıyor ve büyük çoğunluğu 2017’de Myanmar’daki askeri operasyonlar sonucu kaçtı. BM, askeri eylemlerin soykırım amacıyla gerçekleştirildiğini doğruladı, Myanmar suçlamaları reddediyor. UNHCR, Cox’s Bazar kentindeki kampta felaket nedeniyle yerlerinden edilen mültecilere barınak, malzeme, kışlık giysi, sıcak yemek ve tıbbi bakım sağladığını söyledi. Konum, Bangladeş’in güneydoğusundaki Myanmar’ı çevreleyen dar bir kara parçası. Güvenlik uzmanlarının yangının nedenini araştırmak için yetkililerle irtibat kurduğunu söyleyen teşkilat, can kaybının bildirilmediğini de sözlerine ekledi. Bangladeş hükümeti, insan hakları gruplarının protestolarına rağmen geçtiğimiz haftalarda birkaç bin Rohingyayı uzak bir adaya taşıdı. Örgütler, bazı tehcirlerin zorlandığına dair kanıtlar olduğunu iddia ediyor, iddialar yetkililer tarafından reddedildi. 

ETİKETLER: Yangın
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.