islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5893
EURO
34,8218
ALTIN
2.415,55
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Bangladeş: “Yetmişlik Firarinin İdamı Milli Hediye”

Bangladeş: “Yetmişlik Firarinin İdamı Milli Hediye”
13 Nisan 2020 12:27
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Pakistan’ın bir eyaleti olan ancak 1970 yılında Hindistan’ın desteğiyle başlayan kanlı bir iç savaş sonucunda bağımsız olan Bangladeş’in kurucusu Ulusun Atası lakaplı Şeyh Mujib-ür-Rahman’ın katili olarak gıyaben yargılanan ve ölüm cezası verilen ancak 45 yıldır firari olan Yüzbaşı Abdülmecit, bu hafta başında tutuklandıktan sonra cezası infaz edildi.

Bangladeş ordusu askeri hapishaneler Müfettişi Tuğgeneral Mustafa Kemal Paşa bir basın toplantısı düzenleyerek, Abdülmecid’in 13 Nisan Pazar günü saat 12.01’de asılarak idam edildiğini bildirdi. İdamı yöneten tuğgeneral, cenazenin infaz edilmeden önce başkenti Dakka’daki merkezi hapishanesinde onunla son kez buluşan aile üyelerine teslim edileceğini de sözlerine ekledi.

72 yaşındaki Abdülmecid, 15 Ağustos 1975’te düzenlenen bir darbede, ulusun atası olarak nitelenen Başbakan Necib-ür-Rahman’ı bazı aile üyelerinden birlikte suikastle öldürenler arasında belirlenmişti. Sonradan hapishanede bunu itiraf eden ekibin bir üyesi olduğu mahkeme kararıyla sabitleşmişti. Gıyaben suçlu bulunmuş ve 2009 yılında ülkenin Yüksek Mahkemesi Yüzbaşı Abdülmecid ve diğer 11 kişinin ölüm cezasını onamıştı. Hapishanede olan beş kişi 2010’da asıldı. Gıyaben ölüm cezasına çarptırılanlardan biri 2001’de kaçtığı Zimbabve’de öldü, biri hafta sonunda idam edilmiş oldu ancak beşi hala kaçak.

Necib-ür-Rahman’ın 100. doğum yıldönümü olan 2020’de yapılacak büyük törenlere İslam düşmanı Hindistan Başbakanı Modi de onur konuğu olarak davetliydi ancak Korona krizi nedeniyle tören iptal olmuştu. Firari hükümlünün Salı günü tutuklanmasının ve idam edilmesinin ardından Bangladeş hükümeti, ülkenin kurucusu ve ulusun atasının doğumunun 100. yıldönümünde, 72 yaşındaki darbeden suçlanan eski yüzbaşının idamını Bangladeşliler için bir “hediye” olarak nitelendirdi.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.