islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4990
EURO
34,7557
ALTIN
2.491,37
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Batılı ülkeler arasında Bosna’yı bölme yönelimli Slovenya AB planına tepkiler artmakta

ABD ve Avrupa, AB yetkilileri arasında dolaşan bir belgede sorgulanan Bosna-Hersek’in kara sınırlarına destek verdi.

Batılı ülkeler arasında Bosna’yı bölme yönelimli Slovenya AB planına tepkiler artmakta

ABD ve Avrupa, AB yetkilileri arasında dolaşan bir belgede sorgulanan Bosna-Hersek’in kara sınırlarına destek verdi.

Mirat Haber Ajansı

ABD ve Avrupa, AB yetkilileri arasında dolaşan bir belgede sorgulanan Bosna-Hersek’in kara sınırlarına destek verdi. ABD’nin BM Büyükelçisi Linda Thomas-Greenfield 4 Mayıs’ta Güvenlik Konseyi’ne ABD’nin 1995 Dayton barış anlaşmaları konusundaki tutumunun ve Bosna-Hersek’in Avrupa-Atlantik toplumuna yönelik tek bir devlet olarak geleceğinin değişmediğini belirtti. Güvenlik Konseyi’nin daimi olmayan üyeleri olan İrlanda ve Estonya, Bosna’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne sarsılmaz desteklerini teyit etmek için Fransa’ya katıldı.

What does Valentin Inzko think about the situation in the media in BiH? |  Media Daily

Açıklamalar, AB yetkilileri arasında, Kosova’yı Arnavutluk ile birleştirmek ve Bosna’nın bazı kısımlarını Sırbistan ve Hırvatistan’a dahil ederek bölgenin AB entegrasyonuna yardımcı olmak için Batı Balkanlar’daki sınırların yeniden çizilmesini öneren bir belgenin AB yetkilileri arasında dolaştığı yönündeki haberler sonrasında geldi. Slovenya Başbakanı Janez Jansa tarafından AB’ye gönderildiği iddia edilen belgeyi geçen ay bir Sloven haber sitesi yayınladı. Jansa, belgeyi Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel’e teslim etmeyi reddetti. AB ve ABD’li yetkililer, belgeyle ilgili raporların yayınlanmasının ardından Batı Balkanlar’da sınırların yeniden çizilmesi fikrini reddetti. Thomas-Greenfield 4 Mayıs’ta Güvenlik Konseyi’ne verdiği demeçte, Amerika Birleşik Devletleri’nin Dayton anlaşmalarının sivil yönlerinin uygulanmasını izleme ve desteklemede BM elçisi Valentin Inzko’nun temel rolünü desteklediğini açıkladı. Ancak Rusya’nın BM’deki büyükelçi yardımcısı Moskova’nın Inzko’ya yönelik saldırılarını yeniledi. Anna Evstigneeva, durumu tüm zorluklardan Bosnalı Sırplar ve Hırvatlar sorumluymuş gibi sunduğunu belirtti. Ayrıca tarihi olayları manipüle ettiğini iddia etti ve Bosna’nın Avrupa Birliği ve NATO ile ilişkilerine karışmamasını istedi. Inzko, Bosna’nın milliyetçi Sırp lideri Milorad Dodik’in canavar olarak etiketlenmesi de dahil olmak üzere sözlü saldırılardan pişman olduğunu ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.