islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4940
EURO
34,8268
ALTIN
2.438,38
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

Biden kan kaybetmeye devam ediyor: Halk desteği oldukça düştü

Biden kan kaybetmeye devam ediyor: Halk desteği oldukça düştü
12 Mart 2022 10:39
A+
A-

Wall Street Journal gazetesinin anketine göre, katılımcıların yüzde 57’si Biden’ın başkanlık performansından memnun değil.

Biden’ın mensup olduğu Demokratlar, en güçlü oldukları Kovid-19 ile mücadele başlığında kan kaybetmeye başladı. Ankette, Demokratların, daha önce bu başlıkta Cumhuriyetçilerle aralarında 16 puan fark varken, şu anda bunun 11’e düştüğü belirtildi.

‘BIDEN EKONOMİDE SINIFTA KALDI’
Öte yandan, ankete göre, katılımcıların yüzde 63’ü, Biden’ın ülkede artan fiyatlar ve enflasyonu ele alma şeklini beğenmiyor.

Katılımcıların yüzde 47’si enflasyon konusunu Cumhuriyetçilerin daha iyi yönettiğini kaydederken, sadece yüzde 30’u Demokratları tercih etti.

‘UKRAYNA KATILIMCILARIN ÇEYREĞİ İÇİN OLDUKÇA ÖNEMLİ’
Gündemin en sıcak konusu Ukrayna ile ilgili de katılımcıların sadece yüzde 25’i bu hususun kendileri için önemli olduğunu aktardı.

Biden yönetiminin son dönemde Ukrayna savaşında Rusya’ya karşı sert yaptırımları uygulaması ve 1 Mart’ta Kongre ortak oturumunda yaklaşık 1 saatlik ulusa sesleniş konuşması yapmasının ardından halk desteğini artıramaması dikkatlerden kaçmadı.

DEMOKRATLAR ZORA DÜŞTÜ
Biden ve Demokratların halk desteğini istedikleri seviyeye çekememesi 8 Kasım’da yapılacak Kongre ara seçimleri için tehlike arz ediyor.

Seçimlerde 435 sandalyeli Temsilciler Meclisinin tamamı, 100 sandalyeli Senatonun ise üçte biri değişecek.

Bu seçimlere kadar Demokratlar, halk desteğini artıramazsa şu anda ellerinde tuttukları Temsilciler Meclisi ve Senatodaki çoğunluğu Cumhuriyetçilere kaptırabilir. Bu durumda Biden’ın görevindeki son 2 yılında yasama ajandası konusunda zorluklarla karşılaşması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.