islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3205
EURO
35,0717
ALTIN
2.280,74
BIST
9.029,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Bill Gates ABD’nin en büyük tarım ağası oldu

Bill Gates ABD’nin en büyük tarım ağası oldu
Mirat Haber Ajansı

ABD medyasına göre Microsoft’un kurucusu Bill Gates, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük tarım arazisine sahip. Land Report araştırmacıları, şu anda dünyanın en zengin dördüncü adamı olan Gates ve eşi Melinda’nın 242.000 dönümlük tarım arazisine sahip olduğu sonucuna vardı. Land Report’un ABD’de en çok tarım arazisine sahip olan aileler listesinde 2. sırada yer alan Offutt ailesinden yaklaşık 52.000 dönümlük daha fazla araziye sahip oldu.

Toplamda Bill ve Melinda Gates, bir düzineden fazla eyalette arazi satın aldı. Bununla birlikte, en büyük arazileri Louisiana (69.071 dönüm), Arkansas (47.927 dönüm), Nebraska (20.588 dönüm), Arizona (25.750 dönüm) ve Washington eyaletinde (16.097). Gates en fazla tarım arazisine sahipken, ABD’deki en fazla arazi toplamına sahip değil: 2,2 milyon dönümlük tarım dışı araziye sahip olan John Malone bu alanda lider.

Gates ve eşi, kişisel varlıklarını çeşitlendirmelerine yardımcı olmak için 1994 yılında eski bir tahvil fonu yöneticisini işe aldılar. Bu yatırımlar AutoNation, Cambridge, Mass’daki Charles Oteli, San Francisco’daki Four Seasons ve çeşitli eyaletlerdeki 100.000 dönümlük tarım arazisinin bir hissesini içerdiğini söyledi. 100.000 rakamının o zamandan beri bu miktarın iki katından fazlasına çıktığını gösteriyor. Gates, Microsoft kurucusu teknoloji adamı olarak bilinmesine rağmen, tarıma yabancı değil.

Tarımla 20 yıldır ilgili

2000’lerin başından beri Gates ve eşi, gelişmekte olan dünyadaki çiftçileri desteklemek için sayısız yatırımla tarım alanlarına destek verdiler. Forbes’a göre Gates 121 milyar dolar değerinde, Bill ve Melinda Gates Vakfı, dünyanın en büyük özel hayır kurumu oduğunu açıklıyor. Vakıf, Güney Asya ve Sahra altı Afrika’da sürdürülebilir tarımı teşvik etmek için milyonlarca dolar bağışta bulundu. Ayrıca, kar amacı gütmeyen Gates Ag One’ı 2008’de ve 2020’de piyasaya sürdüler.

Bill ve Melinda Gates Vakfı, Afrika’daki milyonlarca küçük çiftçinin yanı sıra gelişmekte olan dünyanın diğer bölgelerinin verimlerini ve gelirlerini artırmak için tasarlanmış 306 milyon dolarlık hibe duyurdu. Vakıf ayrıca, küçük çiftçilerin verimlerini ve gelirlerini artırmalarına yardımcı olmak için gelişmekte olan ülkelerdeki tarımsal araştırma projelerini desteklemek için Uluslararası Kalkınma Departmanı (DFID) ile işbirliği yaptı. Yaklaşık bir yıl önce Gates, gelişmekte olan ülkelerde tarımı destekleme hedeflerini ilerletmek için kar amacı gütmeyen Gates Ag One’ı yarattı.

Fıtrat karşıtı tarım

Gates’e traım konusunda yöneltilen eleştirilerin başında tarımı desteklemesine rağmen, organik tarım ve bitkilerin fıtratına uygun yetiştirmeden ziyade daha çok genetik modifikasyonlu Frankestein bitkileri destklmesi ve bunların dünyada yaygınlaşmasında öncülük etmesi. GDO ve benzeri fıtrata karşı uygulamaların yeryüzünde ekinleri bitireceği ve doğal dengeyi bozacağı savunuluyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.