islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4758
EURO
34,8392
ALTIN
2.440,13
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

DER SPİEGEL: “İSRAİL’İN HAMAS’I YOK ETME HEDEFİ GERÇEKÇİ DEĞİL”

DER SPİEGEL: “İSRAİL’İN HAMAS’I YOK ETME HEDEFİ GERÇEKÇİ DEĞİL”
23 Aralık 2023 11:29
A+
A-

Alman Der Spiegel dergisi, son sayısını Hamas ve İsrail’e ayırarak çarpıcı tespitlerde bulundu. Alman Der Spiegel’e göre, İsrail’in Hamas’ı yok etme hedefi kesinlikle gerçekçi değil.

Dergi, “Hamas’ın topluma kök salması ve bununla beraber güçlenmesi, bu sürecin onlarca yıl sürebileceğini gösteriyor.” Tespitinde bulunurken; “Gazze’deki saldırılar, istenen sonuca ulaşamadı, hatta İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun istifasına yol açabilir.” Yorumunu yaptı.

ABD basınından Bloomberg ise Hamas’ın düşük maliyetli insansız hava araçlarıyla İsrail’i geride bıraktığını belirtmişti.

Alman Der Spiegel’in analizine göre, Hamas’ın yenilmezliği ve ayrıca Filistin halkının desteği, İsrail’in ortadan kaldırma hedefinin gerçekçi olmadığını ortaya koyuyor. Bir İsrailli askeri analist, Hamas’ın sadece bir örgüt olmadığını, aynı zamanda topluma kök salmış bir güç olduğunu ve bu sürecin onlarca yıl sürebileceğini ifade etti.

Alman Der Spiegel’in analizine göre, İsrail’in Hamas’ı ortadan kaldırma hedefi gerçekçi değil. Filistinli örgüt, topluma sıkı sıkıya kök salmış durumda. Ve bu nedenle onlarca yıl sürebilecek bir süreç gerektiriyor. Gazze’yi enkaza çeviren İsrail ordusu, istediği sonucu elde edemedi. Ve gelinen son durumda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu koltuğunu terk etme ile karşı karşıya kaldı.

ABD basınından Bloomberg’un belirttiğine göre de, Hamas’ın düşük maliyetli insansız hava araçları, İsrail’i zor durumda bıraktı. Ve kısıtlı bütçeyle büyük etkiler yarattı.

Analizde, Hamas’ın varlığının İsrail saldırılarıyla daha da güçlendiğine vurgu yapılıyor. Filistin halkının Hamas’a olan desteğinin altı çizildi. Bu desteğin, İsrail’in ortadan kaldırma hedefinin imkansız kıldığı ifade ediliyor.

İsrail’in Hamas’ı ortadan kaldırma ya da yenme fikrinin gerçekçi olmadığı, Der Spiegel’e konuşan bir İsrailli askeri analist tarafından da doğrulanıyor. İsmi gizli tutulan Analiste göre, Hamas sadece bir örgüt değil, aynı zamanda topluma derinlemesine nüfuz etmiş bir güç olarak varlığını sürdürüyor. Bu durumun değiştirilmesi için gereken sürecin uzun vadeli ve karmaşık olduğu belirtiliyor.

HABER YORUM

Alman Der Spiegel dergisinin bu tespiti, kendi topraklarını savunan Hamas’ı terör örgütü gösterenlerin kulaklarına küpe olacak cinsten bir yaklaşım…

Evet, 7 Ekim’den bu yana İsrail’in savaşmadığını, sivilleri bombalamanın savaş olmadığını dile getirmeye çalıştık. Hamas ile mücadele ettiğini söyleyen ve ayrıca bu söylem üzerinden kendine meşruiyet yüklemeye çalışan İsrail, duvara toslamış durumda…

Son üç aydır bütün dünya gördü ki. İsrail bir terör örgütü gibi hareket ederken, Hamas topraklarını savunan bir ordu görüntüsü verdi. Nihayetinde, zaten gerçek de buydu…

Biz tespitlerimizde bir adım daha öte giderek diyoruz ki ; İsrail Gazze saldırılarıyla kendi sonunu hazırladı. Netenyahu denilen katil, kendi siyasi geleceğini garanti altına alacağım derken, kendi ipini kendisi çekmiş oldu. Zira şu anda, İsrail’de Netenyahu’ya tepkiler çığ gibi büyüyor…

Bu haber, artık ABD ve Almanya’nın bile Hamas’ın yenilemiyeceğini itiraf ettiğini gösterir. Aslında burada ki Asıl itiraf, Hamas’ın yenilemeyeceği değil, İsrail’in sonunun geldiği itirafıdır.

Bizler, cümle alem duysun diye tekrar etmek istiyoruz:

“Zulüm ile abad olunmaz”

MİRATHABER. YOUTUBE

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.