islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5641
EURO
34,7079
ALTIN
2.410,34
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Bir Kuşak Bir Yol’a Karşı 340 Milyar Dolarlık Küresel Ağ Geçidi

Bir Kuşak Bir Yol’a Karşı 340 Milyar Dolarlık Küresel Ağ Geçidi

Avrupa Birliği, Çin’in Kuşak ve Yol girişimine alternatif olarak hareket etmek için340 milyar dolarlık “Küresel Ağ Geçidi” bir program oluşturduğunu duyurdu.
AB programı, dijital, temiz enerji ve ulaşım ağlarına yapılan yatırımları harekete geçirerek ve dünya genelinde sağlık, eğitim ve araştırma sistemlerini güçlendirerek küresel toparlanmaya yardımcı olmayı amaçlıyor.
Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, planın Çin’in 2013’teki lansmanından bu yana bazı ülkeler tarafından borç tuzağı olmakla suçlanan girişimine “gerçek bir alternatif” sunduğunu söyledi.
Avrupa Birliği, Çin’in Kuşak ve Yol girişimine alternatif olarak hareket etmek için “Küresel Ağ Geçidi” adlı 340 milyar dolar değerinde bir program oluşturduğunu duyurdu ve bunun “bağımlılıklar değil bağlantılar” yaratacağını iddia etti.

AB’nin uluslararası ortaklıklardan sorumlu üyesi Jutta Urpilainen yaptığı açıklamada, “Global Gateway ile Avrupa ve dünya arasında bağımlılıklar değil, güçlü ve sürdürülebilir bağlantılar oluşturmak ve gençler için yeni bir gelecek inşa etmek istiyoruz” dedi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, planın Çin’in 2013’teki lansmanından bu yana bazı ülkeler tarafından borç tuzağı olmakla suçlanan girişimine “gerçek bir alternatif” sunduğunu belirterek şunları söyledi:

“Ülkelerin daha iyi ve farklı finansman tekliflerine ihtiyacı var. Önümüzdeki altı yılda yatırım yapacak olan AB planı, ortak ülkelerde sürdürülemez borç seviyeleri oluşturmayacak. Şeffaf olduğumuzu biliyorlar, buna iyi yönetişimin eşlik ettiğini biliyorlar.”

Geçtiğimiz birkaç yıl içinde Çin, yeni ticaret bağlantıları ve diplomatik bağlar kurmak için dünya çapında karayolları, demiryolları ve limanlar inşa etmek için milyarlarca dolar akıttı ve ABD’ye göre Mart 2021 itibariyle 139 ülke, küresel GSYİH’nın yüzde 40’ını oluşturuyor.

Avrupa Komisyonu, Çin’in Kuşak ve Yol’a Avrupa’daki alternatifinin, üye devletlerden, kalkınma bankalarından, özel sektörden ve AB finansman kuruluşlarından gelecek 20 milyar dolarlık hibe ve 317 milyar dolarlık yatırımla finanse edileceğini belirtti.

Komisyon ayrıca, AB dışındaki pazarlara satış yapan Avrupalı ​​şirketler için, büyük devlet sübvansiyonları alan işletmelerle rekabet etmelerine yardımcı olacak yeni bir kredi tesisi oluşturmayı düşündüğünü söyledi.

Belki de Çin’in girişimine en doğrudan meydan okuma olan AB, sürdürülebilir ulaşımı finanse etmek için ek 5,2 milyar dolar sağlayarak ülkelerin kalkınmasına ve tedarik zincirlerini çeşitlendirmesine yardımcı olmak için demiryolları, karayolları, limanlar, havaalanları ve sınır geçişleri dahil olmak üzere ulaşım altyapısına da yatırım yapacak. bağlantılar.

AB, COVID-19 pandemisine yanıt olarak, ülkelerin yerel aşı üretim kapasitelerini geliştirmelerine ve ilaç tedarik zincirlerini çeşitlendirmelerine yardımcı olacak yeni bir plan duyurdu. AB, belirli finansman hedefleri sunmasa da, Afrika’nın bir öncelik olduğunu söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.