islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5230
EURO
34,8079
ALTIN
2.434,34
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Bizim Basın Görmüyor Ama Amerika Ekonomik Felaketin Eşiğinde

Bizim Basın Görmüyor Ama Amerika Ekonomik Felaketin Eşiğinde
9 Mayıs 2023 09:56
A+
A-

Allah’ın malların yaratıcısı ve malik olduğunu kabul etmeyen ve Onun koyduğu faiz yasağı dahil adil  ekonomik yasaları uygulamayan her toplum çöküntü yaşamaya mahkumdur.

İşte Kapitalizmin ağa babası Amerika. Dünyanın en borçlu ülkesi olan Amerika. BBC’nin haberine göre Ekonomik Felaket’in eşiğinde. BBC’Nin haberini aynen yayınlıyoruz:

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Kongre’nin borç tavanının yükseltilmesi konusunda uzlaşamaması halinde ağır sonuçlarla karşı karşıya kalabilecekleri uyarısında bulundu.

Janet Yellen, federal hükümetin borçlanma miktarını artıramaması durumunda ABD’nin Haziran başında nakitsiz kalabileceğini söyledi.

Yellen böyle bir durumda hükümetin maaşlar ve sosyal yardımları ödeyemeyeceğini ve diğer kalemlere ödeme yapamayacağını belirterek “Bunu yapmak Kongre’nin işi. Başaramazlarsa kendi elimizle bir ekonomik ve finansal felaket yaşayacağız” dedi.

Borç tavanı ya da borç limiti, ABD hükümetinin borçlanabileceği para miktarının üst sınırı anlamına geliyor.

Dün akşam ABC News Televizyonu’nun sorularını yanıtlayan Yellen, borç tavanı müzakerelerinin “Amerikan halkının başına silah dayayarak yapılmaması gerektiğini” söyledi ve “Ama uzlaşma için zaman daralıyor” dedi.

 

ETİKETLER: Manşet