islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4790
EURO
34,9300
ALTIN
2.435,41
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

”Bu evde kitap okunmayan bir gün bile yok”

”Bu evde kitap okunmayan bir gün bile yok”
26 Mart 2022 13:09
A+
A-

60 tane yayınlanmış kitabı, yüzün üzerinde ulusal ve uluslararası makaleleri bulunan Aktaş’ın kütüphane havasındaki evi görenleri şaşkına çeviriyor. Evinin her bir köşesinde kitaplığı bulunan Aktaş, mutfak dolabının içerisini de kitapla doldurarak, mutfak dolabını kitaplık olarak kullanıyor. Misafir odasında bulunan yatağa ’kitap yatak’ adını veren Aktaş, “Bu gördüğümüz yatak, kitap yataktır. Altı kitapla dolu. Misafirlerimizi burada yatırıyoruz, misafirlerimize kitap yatakta yatmanın ayrıcalığını yaşatmaya çalışıyoruz” dedi.


Evde bulunan yatakları atarak, altlarını kitapla dolduran Aktaş, “Yatak odasında, misafir odasında bulunan tüm yatakları attım altlarını kitaplarla doldurdum. Kitapların üzerinde yatıyoruz. Gerek duyduğumuz anda yatağın altından kitapları çıkarıyor, işimizi bitirince yerine koyuyoruz” diye konuştu. 2018-2019 eğitim öğretim yılı içerisinde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde göreve başlayan Aktaş eski görev yeri olan Rize’den Bayburt’a gelirken 2 tır dolusu kitapla geldiğini söyleyerek “Rize’den buraya gelirken 2 tır kitapla buraya geldim. O zamandan beri kitap aldığıma göre şu an 4 tır kitaba ulaşmışımdır” ifadelerini kullandı.

Kitapla dost olduklarını belirten ve kitabın peşinde koştuklarını vurgulayan Aktaş, her gün eve kitap geldiğini şu şekilde ifade etti: “Kitap bizim için bir nefes olmuş, bir yaşama biçimi olmuş, bir yaşam tarzı olmuş. Nasıl gıda ihtiyaçlarımız için bakkaldan, pazardan alışveriş yapıyorsak aynı öyle kitap alışverişi yapıyoruz. Bizim eve her gün kargoyla kitap gelir, kargocunun, kitabın gelmediği gün yok”

Her gün düzenli olarak kitap okuduğunu ve eşiyle birlikte kitaplar üzerine konuştuklarını vurgulayan Aktaş, “Evde her gün kitap okunur, bu evde kitabın tartışılmadığı, konuşulmadığı gün yoktur. Bir gün dahi yoktur. Mutlaka eşimle birlikte biz her gün kitapları konuşuruz, kitaplar üzerine sohbet ederiz. Evimize gelen dostlarımızla, öğrencilerimizle birlikte kitap üzerine olan konuşmalarımız çok fazladır. Bu konuşmalar bir noktadan başlar, sonsuza kadar gider. O yüzden kitap her şey demektir” şeklinde konuştu.

Uzun yıllardır kitap okuduğunu dile getiren ve kitap okuma alışkanlığını hiçbir zaman bırakmadığını ifade eden Aktaş, “Benim kitap okumadığım gün pek yoktur açıkçası, diyelim çok zor şartlar altındayım o gün kitap okuyamadım, o günü ben boş sayarım boşa geçmiş bir gün olarak görürüm o gün benim için yoktur” dedi.

Anjiyo ameliyatı geçiren Aktaş, ameliyatta kaldığı süre zarfında kitap okuyamadığı için üzüntü duyduğunu dile getirerek, “Ameliyat öncesi ve sonrasında bir tane kitap bitirdim. Ameliyat olduğum gün bile kitap okudum. Anjiyo ameliyatı geçirdim, ameliyata girmeden önce kitaba başladım, çıktıktan sonra da okumaya devam ettim ve süreçte bir kitabı bitirdim. Ameliyata girdim, ameliyatta geçirdiğim o 2 saatte kitap okuyamadığım için üzüldüm” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.